29 Mart 2024 Cuma

Madrid derbisi Real’in

La Liga’da haftanın maçında Real Madrid ezeli rakibi Atletico Madrid’i konuk etti. Milli oyuncu Arda Turan ile Türk asıllı orta saha oyuncusu Mesut Özil maça ilk onbirde başladı. Real Madrid forması giyen Nuri Şahin ise yedek kulübesindeydi.

15. dakikada sağ kulvarda Diego’yla başlayan atakta ceza sahası içinde topla buluşan Salvio, müsait durumdaki Adrian’ı gördü. Casillas’ı sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla avlayan Adrian, takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın kırılma anı ise 24. dakikada gelen penaltı ve kırmızı kart oldu. 22. dakikada Karim Benzema’yı ceza sahası içinde düşüren kaleci Courtois, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 24. dakikada topun başına geçen Cristiano Ronaldo, sert bir vuruşla skora dengeyi getirdi 1-1.

49 dakikada Ronaldo’nun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Di Maria, Asenjo’yu geçmeyi başardı 2-1.

65. dakikada sahneye çıkan Gonzalo Higuain ise kariyerinin en rahat gollerinden birisini atarak farkın ikiye çıkmasını sağladı 3-1.

81. dakikada Higuain’i düşüren Godin, kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Bu pozisyon sonrasında da penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Ronaldo, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti 4-1.

Real Madrid bu galibiyetle puanını 34’e yükseltirken, Atletico Madrid 16 puanda kaldı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER