29 Mart 2024 Cuma

Kupanın sahibi Barcelona

Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde Barcelona ile Santos kozlarını paylaştı. Bu maç iki takımın yıldızları açısında bir başka anlam ifade ediyordu. Bir tarafta Pele’nin dünya en iyi oyuncusu olarak gördüğü Neymar, diğer tarafta ise taraflı ve tarafsız herkesin bir numara olarak gördüğü Messi.

Japonya’da tıklım tıklım tribünler önünde oynanan karşılaşmada iyi başlayan Katalanlar, son yıllarda her maçta olduğu gibi topun kontrolünü eline aldı. Yavaş yavaş oyunu rakip kaleye yıkan Katalanlar, 17. dakikada Messi’nin güzel bir aşırtma golüyle öne geçti. Tıkır tıkı işleyen Barca makinesi 24. dakikada Xavi ve 44. dakikada Fabregas ile ilk yarıda farkı üçe çıkardı. Santos ile ilk yarıda sadece Borges ile bir pozisyonda gole yaklaştı. Santos’un en büyük kozu Neymar ise neredeyse topla hiç buluşmadı.

Öte yandan eski Galatasaraylı Elano 31. dakikada Danilo Silva’nın yerine oyuna dahil oldu. Eski Fenerbahçe Edu ise sahaya kaptan olarak çıktı ve 90 dakika mücadele etti. İkinci yarıda Messi ile bir gol daha bulan Barcelona sahadan 4-0’lık skorla galip ayrıldı ve 2011 yılında 5. kupasını kazandı.

XAVI VE PEP TARİHE GEÇTİ
40 yaşındaki Guardiola, Barcelona teknik direktörü olmasından bu yana mücadele ettiği toplam 15 kupadan sadece 3’ünü kazanamazken, 2008-2009 sezonunda 6 kupayı birden kazanarak, dünyada bir ilki gerçekleştirmişti. 3 sezonda toplamda 12. kupasını kazanan Pep, 11 kupasını bulunan eski efsane teknik direktör Johan Cruyff’u geçmeyi başardı. Bu arada Barcelona’nın en önemli oyuncularından Xavi Hernandez de bu zamana kadar A takımda kazandığı toplam 18 kupa ile kulüp tarihinde en fazla kupa gören futbolcu olan Guilermo Amor’u geçti.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER