27 Mart 2024 Çarşamba

Nevzat Şakar vuruldu

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar,  tedavi altına alındığı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaretçi akınına uğradı. Şakar’ı ilk ziyaret edenler arasında yer alan Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Asbaşkanın durumunun iyi olduğunu söyledi. Özbak, silahlı yaralama olayının neden meydana geldiğini bilmediklerini belirtirken, “Onun evi ile benim evim yakın. Saat 02.34’de telefonum çaldı, arayan Şakar’dı. ‘Abi vuruldum’ dedi. Zaten telefon etmeden önce silah sesi duymuştum. Ben yetiyene kadar Ziyabey Tesisleri’nde kalan bir kişi araca bindirip hastaneye götürmüş. Şahısın kim olduğu belli değil. Emniyet bilse de bu konuda bize bir şey söylemiyor” diye konuştu.

“SALDIRGAN UÇAĞIN RÖTAR YAPTIĞINI DAHİ BİLİYORDU”

Özbak, bu saldırının planlı olduğunu tahmin ettiklerini de ifade ederek, “Olayın neden olduğunu bilmiyoruz. Kendisi de bir şey bilmiyor, bizde bilmiyoruz. Karabük’te maç izledikten sonra Ankara uçağı ile döndüler. Ankara uçağı 22.45’de Trabzon’a hareket edecekti. Ancak uçak 1,5 saat rötar yapmış. Vuran bunları biliyordu. Uçak Trabzon’a indikten sonra 02.00 sıralarında evine girmek üzereydi. Kulüp şoförü onu evine getirmiş ve merdivenlerin yakınında bırakmış. Asbaşkanımız, ‘Eve giderken kimseyi görmedim. O sırada silah sesi duydum ama önce anlamadım’ dedi. Merdivenlerin önünde vuruldu ama eve kadar yürüdü. O sırada olay sıcak olduğu için acıyı hissetmedi. Ama merdivenlerde ayağında acıyı hissedince arkasına dönmüş, bir kişinin montunun kapşonunu kafasına çekerek kaçtığını fark etmiş” dedi.

“BU OLAYIN KARABÜKSPOR MAĞLUBİYETİ İLE İLİŞKİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Özbak, “O kişi saklanarak bu eylemi gerçekleştirdi. Ondan beklentisi olan birisi mi bunu yaptı, birisi mi yaptırdı, bilmiyorum. Emniyet bunu ortaya çıkartacaktır. Bu olaya mutlaka bir yere bağlıdır ama bunun akşamki Karabükspor yenilgisi ile bir ilişkisinin olamayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“ASBAŞKANIN SAĞLIK DURUMU İYİ”

Özbak, Şakar’ın sağlık durumunun ise iyi olduğunu ifade ederek, “Bir mermi ayağına isabet etti. Kemiğe teğet geçmiş, girip çıkmış. Sağlığıyla ilgili endiyşe verici bir durum yok” dedi, Şakar’ın kendisine ateş eden kişinin kısa boylu olduğunu söylediğini belirtti.

BAŞKAN SADRİ ŞENER TELEFONLA SÜREKLİ BİLGİ ALDI

Bu arada Asbaşkan Nevzat Şakar’ın vurulması sonrasında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in de telefonla arayarak Asbaşkan Şakar’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

ŞAKAR, TABURCU EDİLDİ

Bu arada, Nevzat Şakar, tedavi gördü hastaneden taburcu edildi. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, yaptığı açıklamada, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Şakar’ın, uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanması nedeniyle hastanelerinde tedavi edildiğini söyledi.

Algün, Şakar’ın ayağından hafif şekilde yaralandığını, pansuman yapılması sonrası hastaneden taburcu edildiğini kaydetti.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER