24 Nisan 2024 Çarşamba

Kadınlar milli kadro açıklandı

Polonya’da düzenlenen FIBA Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası‘nda tarihi bir başarıya imza atarak 2. olan milliler, elemeleri geçerek ilk kez olimpiyatlara katılmayı hedefliyor.
Milli takımın elemeler için belirlenen kadrosunda son Avrupa Şampiyonası’na katılan 12 kişilik ekip korunurken, yeni isimler de kadroya dahil edildi. 

Türk vatandaşlığına geçerek ay-yıldızlı forma için ter dökecek Kuanitra Holingsvorth’ün de yer aldığı, başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın kadrosunda şu sporcular bulunuyor:
Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevin Kristen Nevlin (Fenerbahçe), Nilay Kartaltepe, Naile Çırak (BOTAŞ Spor), Tuğba Palazoğlu (Mersin Büyükşehir Belediyespor), Bahar Çağlar, Işıl Alben, Şaziye İvegin (Galatasaray Medical Park), Gülşah Akkaya, Özge Yavaş (Optimum TED Ankara Kolejliler), Pınar Demirok, Esra Ural (Kayseri KASKİ), Yasemin Horasan (Beşiktaş), Seda Erdoğan (Ceyhan Belediyesi), Begüm Dalgalar (Tarsus Belediyesi), Tuğçe Canıtez (Wesmont Üniversitesi), Kuanitra Holingsvorth (Seat Györ)

İstanbul’daki çalışmalarına 20 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek kadın milliler, 21 Mayıs Pazartesi günü Antalya’ya giderek çalışmalarını burada sürdürecek.

Antalya’da 30 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Kepez Turnuvası’na katılacak milli takım, turnuvada Karadağ, Japonya ve Belarus ile karşılaşacak. 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ