16 Nisan 2024 Salı

İlginç bir karşılaşma olacak

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 16 Mayıs Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile yapacakları maçla ilgili, ”Fenerbahçe 30 yıldır Türkiye Kupası’nı kazanamıyor. Onlar kupa hasretiyle yanıp tutuşuyor. Biz de 20 sene önce kupayı kazanmışız, ilginç bir karşılama olacak” dedi.

Ertuğruk Sağlam, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kupa finaliyle bu sezonun 49. resmi maçını oynayacaklarını anımsatarak, bu zorlu süreci kupayla taçlandırmak istediklerini söyledi.

Ligi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 4-0 yenerek iyi tamamladıklarını vurgulayan Sağlam, aynı anlayışı Fenerbahçe karşısında da sahaya yansıtıp Yeşil-Beyazlı camianın yıllardır hasret kaldığı Türkiye Kupası’nı müzelerine getirmek istediklerini belirtti.

Sağlam, Bursaspor’un son 3 yılda bir şampiyonluk, bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attığını dile getirdi ve şunları söyledi:
”Bu sezon, Türkiye Kupası finaliyle sonlanacak. Bütün amacımız 3,5 yıllık dönemimizde ortaya koyduğumuz başarılara bir yenisini daha eklemek. Şampiyonluk kupasının yanına Türkiye Kupası’nı koymak için mücadele edeceğiz. Taraftarımızın da desteğiyle kupayı müzemize götürmek istiyoruz.”

Taraftarlara mesaj

Ankara’da oynanacak kupa finalinde Bursaspor taraftarlarından sadece kendi takımlarına destek beklediklerini vurgulayan Sağlam, rakiple uğraşmanın bir fayda sağlamayacağını belirtti.

Sağlam, futbolun her türlü sonuca açık bir oyun olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:
”Biz Türkiye Kupası’nı kazanmayı çok istiyoruz ama futbolda her şey var. Kazandığımız takdirde taraftarların mutluluklarını rakibi incitmeden, onları aşağılamadan yaşamalarını istiyorum. Allah göstermesin Fenerbahçe de bizi yenebilir. O zaman da taşkınlığa izin vermeden rakibimizi alkışlamayı da becermeliler. Bursaspor taraftarına bu yakışır. Kupa töreni sırasında da aynı anlayışı sürdürmelerini bekliyorum. Kimseye kötü bir söz söylemesinler. Takımlarını olumlu şekilde motive etmeye dönük tezahüratlar yapsınlar. Biz farkımızı ortaya koymak zorundayız.” 

Maçtan sonra söylerim
Bir gazetecinin, ”Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaybetmesi sonucu yaşadığı moral bozukluğu sizin için avantaj olur mu?” sorusunu Sağlam, ”Bunu maçtan sonra söylerim size. Onlar profesyonel insanlar. Bir moral bozukluğu var ama uzun yıllardır hasret kaldıkları kupayı almak için mücadele edeceklerdir. Nasıl yansıyacağını göreceğiz” diye cevapladı.

”Ortada anlaşılmayan bir durum var”
Sağlam, bir gazetecinin, ”Türkiye Kupası’nı alamazsanız UEFA Avrupa Ligi için 3 eleme oynayacaksınız. Oysa Beşiktaş 1 eleme oynayacak. Sizce bu haksızlık değil mi?” sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

”Bir gariplik var. Biz kupayı alırsak, tek ön eleme oynayarak katılacağız. Kaybedersek de diğer tarafta ortaya koyduğumuz başarının hakkını alamamış olacağız. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ve UEFA’nın istediği kriterler ne bilemiyorum ama böyle bir şey ortaya çıktı. Ortada anlaşılmayan bir durum var açıkçası.”

”Kupayı kimin elinden almak istersiniz” sorusuna ise Sağlam, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden kupa alma şerefine nail olmak her insana nasip olmaz. Çok onurlu bir olay. İnşallah o mutluluğu hep birlikte yaşarız” yanıtını verdi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER