28 Mart 2024 Perşembe

Başbakan, Fenerbahçe’nin düşmesini istemedi

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olan eski bakan Kürşat Tüzmen, Fenerbahçe‘ye küme düşme cezasının verilmemesinin arkasında başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti.

TFF başkanlık adaylığından Erdoğan’ın telkini sonrasında vazgeçtiğini belirten Tüzmen, Fenerbahçe’ye küme düşme cezası vereceğinin bilindiği için başkanlığının önüne geçildiğini öne sürdü.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Fenerbahçe taraftarı olduğunu hatırlatan Tüzmen, Samanyolu Haber TV’ye yaptığı açıklamada, “Başbakan Fenerbahçe’li olunca istersen geri çekme yani. Mecbur kaldım. Önümde iki yol vardı. Ya Erdoğan’a rağmen TFF için girişimleri sürdürmek ya da adaylıktan çekilmek. Bu kadar zaman yol arkadaşlığı yapıyoruz. Beraber yola çıkmışız bize yakışmazdı. Ben de adaylıktan çekildim. Suat Kılıç, ‘Biz öyle şeylere karışmıyoruz. Başbakanımız da karışma’ cevabını alınca, diğer takımlardan arayanlar oldu. Ne kaybederim şimdi girelim dedim. Çok geçmeden 20.30’da cevap geldi. Genel Başkan Yardımcımız Haluk İpek beni yana yakıla arıyor. Parti binasında bir görüşme yaptık ben de adaylıktan çekildim. Sayın Başbakan Fenerbahçe’li olduğu için Fenerbahçe’nin düşmesini istemedi” dedi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER