29 Mart 2024 Cuma

Parayı veren Fernandes’i alır

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bugün CNBC-E kanalında yayınlanan Finans Cafe programına katıldı. Başkan Orman, teknik direktör konusu başta olmak üzere, yeni İnönü Stadı’na projesi ve birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, 5 yıllık yeniden yapılanma planı içine gireceklerini söylerken, takımın teknik adamının bu 5 yıllık sürede kendileri ile birlikte olacağını belirtti. Takımın teknik direktörü Tayfur Havutçu’nun görevinden alınacağının da sinyallerini verdi.

“5 SENE DEVAM EDEBİLECEĞİMİZ BİR HOCA İSTİYORUM”
“Ben 5 senelik bir program yapıyorum. 5 sene devam edebileceğimiz bir hocayla çalışmak istiyorum. Tayfur Havutçu, çok düzgün bir Beşiktaşlı ve çok iyi bir aile babası. Her şeyiyle dört dörtlük bir adam. Fakat Beşiktaş’ın alternatifleri de var. Futbol Komitesi olarak bugün ya da yarın bir toplantı yapıp, kesin kararı vereceğiz. Tayfur hoca kalacak ya da gidecek diyemiyoruz, çünkü profesyonel düşünmek zorundayım. Beşiktaş’ın menfaatleri neyse onu yapmak zorundayım.”

STAT KONUSU
“Oraya yakışacak bir stat yapmak istiyoruz. Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nı daha 40 sene kullanma hakkı var. Şunu Kültür Bakanı’nın kendisine de izah ettim; 40 seneye Bakan’ın bakanlığı da yetmez, ömrü de yetmez. Burada şikayet etmektense çevreyi bozmayacak şekilde, depremsel boyutlarını da çözeceğimiz bir seviyeye getirmemiz lazım. Stadın sıkıntıları var. Hep beraber oraya düzgün bir stat yapacağız. Kültür Bakanımız da buna destek veriyor. Rakiplerimizle stat gelirleri konusunda bizim önümüze geçtiler. Aramızda haksız rekabet oluştu. Biz UEFA Finali oynayacak bir stat yapmak istiyoruz. UEFA Finali oynanacak stadın şartları da bellidir. O şartlara bakarak yeni stadımızın özelliklerini ve kapasitesini tahmin edebilirler.”

KULÜBÜN BORÇLARI VE YÜKSEK ÜCRETLİ OYUNCULARIN DURUMU
“Oyuncuların kontratlarını değiştirmek ya da feshetmek öyle kolay değil. Biz herkesle görüşmeye başladık. Beşiktaş’ın finansal yapısını toparlamaya başladık. Masraflarımı kısacağız. Bazı projelerimiz var ama bunlar oluşmadan açıklama yapmamız doğru olmaz. Beşiktaş Futbol Takımı’nın gideri, gelirinden fazla. Beşiktaş A.Ş, 8 yıldır zarar ediyor. Biz bu kadar zarara katlanamayız. Beşiktaş’ın finansal yapısını toparlamaya ve disipline etmeye başladık. Gelecek seneden itibaren bütçemiz, kara geçmeli. Bazı projelerimiz var ama oluşmadan açıklamayı doğru bulmuyorum. Benim genel yapım mütevazi ve yapmadan konuşmamak üzerine olduğu için önce adımları atıyorum, sonra konuşuyorum. Beşiktaş Genel Kurulu’ndan izin almadığınız sürece ipotek yetkimiz yok. 10 Haziran’da mali genel kurlumuz var. Orada da bir ipotek talebimiz yok. Hisse satışını da düşünmüyoruz. Bütçesel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş bundan sonra çok fazla ücretler ödemeyecek. Bizim için makul olan ve bizim seviyemize uyan ücretler ödeyeceğiz. O ücretlerden yüksek oyuncular varsa, o oyuncular ya bizim istediğimiz rakama gelecekler ya da yollarımızı ayıracağız. Bu kadar net bir durum var ortada. Oyuncuların, bizim bütçemize uymalarını sağlıyoruz.”

MANUEL FERNANDES
“Fernandes, Beşiktaş’ın çok önemli bir oyuncusu. Medyada söylendiği gibi henüz bir görüşme yapmış değiliz kendisiyle. Eğer çok iyi bir teklif gelirse gider, öyle bir teklif gelmezse göndermeyi düşünmüyorum. Yurt dışından teklifler var ama Türkiye’den henüz teklif gelmedi.”

MALİ KONGRE 3-10 HAZİRAN’DA
Öte yandan Beşiktaş Kulübü’nün olağanüstü genel kurul toplantısı (mali kongre) 3-10 Haziran’da yapılacak.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, mali kongre, BJK Milangaz Arena’da 3 Haziran Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci ve son toplantının, çoğunluğa bakılmaksızın 10 Haziran Pazar günü saat 11.00’de gerçekleştirileceği bildirildi.

Toplantıda, kulübün 2012 yılı bütçesi görüşülecek.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER