16 Nisan 2024 Salı

Şampiyonlar şampiyonu CHELSEA

Almanya‘da Munich Allianz Arena’da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Munich‘i penaltı atışları sonrası 5-4 mağlup eden Chelsea Avrupa’nın en büyüğü oldu.

Tğm maç boyunca sayısız gol fırsatı yakalayan ancak Gomez, Ribery ve Robben ile fırsatları harcayan Bayern Munich, Chelsea savunmasını 83. dakikada Müller ile geçebildi. Ancak Bavyera temsilcisinin sevinci sadece 5 dakika sürdü. 88. dakikada ilk kez kormer kullanan Chelsea Drogba’nın kafası ile eşitliği sağladı. Karşılaşmanın normal süresinde başka gol olmayınca uzatmalara gidildi.

Uzatmalarda 85. dakikada Ribery’nin Drogba tarafından düşürülmesi sonrası kazanılan penaltıyı Robben, Cech’e nişanlayınca büyük bir avantaj kaybeden Bayern Munich, uzatmalarda da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve mücadele penaltılara gitti.

Penaltı atışlarında Mata ile penaltı kaçıran Chelsea, diğer vuruşları gole çevirdi. Bayern Munich ise Olic ve Schweinsteiger ile 2 atıştan yararlanamayınca şampiyonlar ligi kupası Chelsea’nin oldu.

Chelsea böylece tarihinde ilk kez şampiyonlar ligi kupasını kazanmış oldu. 

Stat: Allianz Arena (Almanya)
Hakem: Pedro Proença (Portekiz)
Bayern Münih: Neuer, Lahm, Tymoshchuk, Boateng, Contento, Schweinsteiger, Kroos, Arjen Robben, Müller(Dk 86 Van Buyten), Ribery(Dk 97 Oliç), Mario Gomez
Chelsea: Peter Cech, Bosingwa, Cahill, Luiz, Cole, Mikel, Frank Lampard, Kalou(Dk 84 Torres), Juan Mata, Bertrand(Dk 73 Malouda), Didier Drogba
Sarı kartlar: Dk. 3 Schweinsteiger (Bayern Münih) – Dk. 82 Cole, Dk. 86 David Luiz, Dk 93 Drogba (Chelsea)
Goller: Dk 83 Müller, Lahm (pen), Gomez (pen), Schweinsteiger (pen) (Bayern Münih) – Dk 88, (pen) Didier Drogba, Luiz (pen), Lampard (pen), Cole (pen) (Chelsea)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER