19 Nisan 2024 Cuma

Fırat Aydınus’a şike suçlaması

Aralarında iş adamı ve avukatların da bulunduğu Adanasporlu bir grup ‘Gönüllü taraftar’, final maçında futbolcu Barbaros ve Hakem Fırat Aydınus‘un şike yaptıklarını iddia ederek, bu kişilerin telefonları ile bilgisayar kayıtlarının incelenmesini istedi.

Seyhan Oteli’nde gönüllü taraftarlar adına basın toplantısı düzenleyen iş adamı Nihat Ceylan, şike ve usulsüzlük iddialarının araştırılmasını beklediklerini ifade ederek Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Ceylan, henüz maçın 22. dakikasında Barbaros’un ısrarla, ‘Beni maçtan at’ dediğini ileri sürerek hakemin de maçın tansiyonunu düşürüp sahayı yatıştırmak varken “Acaba daha ne söyleyecek de ben de kırmızı kart göstereceğim.” diye eğilip bakıp tespitleyip kart gösterdiğini ileri sürdü. Her şeyin ekranlar önünde yaşandığını anlatan Ceylan, “Adanaspor – Kasımpaşa Bank Asya 1. Lig play-off final karşılaşmasında şike emarelerinin tamamına yakınını yaşanmıştır. Yüce yargıdan başta kendi takımını 22. dakikada 10 kişi bırakan Barbaros adlı Adanaspor’lu futbolcu ve onu ısrarla atmak için özel takibe alan ve maçın diğer süreçlerinde Adanaspor aleyhinde aleni kararlar veren Adanaspor’un penaltısını vermeyen hakem Fırat Aydınus’un şike yaptığı yönünde tahkikat yapılmasıdır. Gönüllü taraftar olarak bu işin takipcisi olacağız.” dedi.

Ceylan, Adana’nın iki güzide takımı arasında da ayrımcılık yapıldığını anlatan Ceylan, Adana’yı yöneten yöneticilerin taraf olma, taraf tutma lüksü olmadığını bildirdi. Adana Demirspor’un başarısını kutlayan Ceylan, konuşmasına şöyle devam etti:“Eğer mesele Adanaspor’un A.Ş. olmaktan kaynaklı ise 4 büyüklerin şirket olmaktan öteye halka açık A.Ş. olduğu unutulmamalıdır. Bir Adana sevdalısı çıkıp bu takımı dipten buralara getirdiyse marifet final maçına otobüs vermemek değildir. Demirsporun bu başarısının fotoğraf karesinde olmak için aleni riyakarlıklarla spiker mikrofonu kovalayanlar da samimiyet olsaydı, bu takıma en büyük emeği veren Aytaç Durak ismini hiç olmazsa satır arasına koyarlardı.”Avukat Yusuf Özer de futbolcu Barboros’un kendisini bilinçli bir şekilde oyundan attırdığını savundu. Barbaros’un mantıklı bir futbolcunun sergileyemeyeceği bu davranışın şike kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özer, şunları söyledi:“Bu açıklamalarımız bir suç duyurusu olarak değerlendirilsin. Biz bu maçın bir şike olduğuna inanıyoruz. Hukuki ve idari mücadelemiz sonuna dek devam edecektir.” Özer, bu açıklamaların ardından savcılığın harekete geçmemesi halinde kendilerinin suç duyurusunda bulunarak olayın “şike” yönünden soruşturulması ve adı geçen kişilerin telefon görüşmeleri ve diğer bağlantılarının arıştırılmasını isteyeceklerini sözlerine ekledi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER