28 Mart 2024 Perşembe

Rooney geldi böyle oldu 1-0

Avrupa Şampiyonası D Grubu’nda turnuvanın merakla beklenen karşılaşmasında İngiltere ile Ukrayna kozlarını paylaştı.

İlk iki maçta topladığı 4 puanla çeyrek final yolunda büyük avantaj elde eden İngiltere, karşılaşmaya atak başladı. Mücadelenin ilk yarısında oyunun kontrolünü elinde bulunduran İngiltere, girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan İngiltere, mücadelenin 48. dakikasında Wayne Rooney’nin kafa golüyle öne geçti. Maçın bu dakikasında sağ kanattan Gerrard’ın kullandığı kornerde Tymoshchuk topu kafayla uzaklaştırmayı başardı. Kornerin devamında sağ kanatta Gerrard inanılmaz bir çalım attıktan sonra ön direğe ortaladı. Kaleci Pyatov’un büyük hatasıyla arka direğe seken topu Rooney, çok rahat bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. Golden sonra beraberlik için İngiltere kalesine yüklenen Ukrayna, maçın 62. dakikasında gole çok yaklaştı. Mücadelenin bu dakikasında sol kanattan hızlı çıkan Milevskiy, topu Devic’e aktardı. Devic defansı yere yatırdıktan sonra şutunu çekti. Kaleciye çarpan top kaleye yönelirken Terry kaleye giden topu çizgiden çıkarttı. Pozisyonun tekrarında topun tamamının çizgiyi geçtiği görüldü. Maçın kalan zaman diliminde başka gol olmayınca İngiltere, aldığı bu galibiyetle puanını 7’e çıkarıp grubu lider tamamlayarak çeyrek finalde İtalya’nın rakibi oldu. İngiltere: 1 – Ukrayna: 0

Stadyum: Donbass Arena (Donetsk)
Hakemler: Viktor Kassai, Gabor Erös, György Ring (Macaristan)  
İngiltere: Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner (Dk. 69 Walcott), Gerrard, Parker, Young, Rooney (Dk. 87 Oxlade-Chamberlain) , Welbeck (Dk. 83 Carroll)
Ukrayna: Pyatov, Gusev, Kaçeridi, Rakitskiy, Selin, Yarmolenko, Timoşçuk, Garmaş (Dk. 78 Nazarenko), Konoplyanka, Milevskiy (Dk. 77 Butko), Devic (Dk. 70 Şevçenko)
Gol: Dk. 48 Rooney (İngiltere)
Sarı kartlar: Dk. 73 Gerrard, Dk. 78 Cole (İngiltere), Dk. 63 Timosçuk, Dk. 74 Rakitskiy, Dk. 86 Şevçenko (Ukrayna)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER