2 Mayıs 2024 Perşembe

Emre basına tanıtıldı

Vicente Calderon Stadı’ndaki tanıtıma, futbolcuların dışında Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo ve Spor Direktörü Jose Luis Perez Caminero da katıldı.

2,5 saat süren sezon öncesi hazırlık dönemimin ilk antremanından sonra düzenlenen tanıtımda, basının karşısına ilk olarak Emre Belözoğlu çağrıldı. Caminero yaptığı sunumda Türk futbolcu için, ”Sol ayağını çok iyi kullanabilen, kaliteli, lider ve baş aktör olmayı seven bir futbolcu. Atletico’ya tecrübesini getirecektir” ifadelerini kullandı. 

İtalyanca konuşan Emre Belözoğlu da, ”Atletico büyük bir kulüp ve camia. Burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Arda benim küçük kardeşim gibi ve benim için önemli. Milli Takım’da birlikte oynuyoruz. Onunla şimdi aynı kulüp takımında oynamaktan da çok memnunum” dedi. Atletico Madrid’de Falcao, Arda ve Godin gibi ”çok büyük futbolcular” bulunduğunu kaydeden Emre, gelecek sezonki hedefini, ”Lig şampiyonu olmak ve Avrupa’da yeni kupalar kazanmak” olarak açıkladı. 

32 yaşındaki Türk futbolcu, La Liga’yı iyi tanıdığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: 
”5 yıl İtalya’da oynadım. İspanyol liginin son 7 yıldır dünyanın en iyi ligi olduğuna inanıyorum. Türk futbolundan farklı olduğunu biliyorum ama çok iyi çalışan bir futbolcuyum ve bence, benim için zor bir lig değil.”

Emre ayrıca tanıtım sırasında kulüp başkanı Cerezo ile de bir süre sohbet etti. Cerezo’nun, ”Madrid’i nasıl buldun. İspanyolca biliyor musun?” sorularına Emre, ”Çok güzel bir yer, burada olmaktan çok memnunum. İspanyolca bilmiyorum ama İtalyanca ile idare ediyorum” diye cevap verdi.

Cerezo ayrıca yaptığı konuşmada, Emre, Cata Diaz ve Rodriguez’in çok tecrübeli futbolcular olduklarının altını çizerek, Atletico’daki dönemlerinde şansın yanlarında olması dileğinde bulundu. Cerezo, 31 Ağustos’ta Chelsea’ye karşı oynanacak Avrupa Süper Kupası’nda futbolculardan en iyi performanslarını gösterip, sezona kupayla başlamalarını istedi.

Öte yandan Cata Diaz, ”Atletico Madrid rekabetçi, mücadeleci, kazanan bir takım. Mücadele edeceği 3 kupada (Lig, Avrupa, Kral) en üste ulaşmak için çalışacaktır. Takım olarak sağlam bir grup oluşturup, hepimiz aynı yöne gidersek bunu başarabiliriz” dedi.

Rodriguez de, ”Hedefimiz, ligi 4. veya 5. sırada bitirmek değil, şampiyon olmak ve Avrupa’da da geçen yılki başarıyı tekrarlamaktır” şeklinde konuştu.

İspanyol basını, Atletico Madrid’in yeni futbolcularının tanıtımına çok yoğun ilgi gösterdi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ