18 Nisan 2024 Perşembe

Macar ligi kralı Akhisar’a geliyor

Süper Lig’in yeni ekibi Akhisar Belediyespor golcü transferinde atağa kalktı.

Yeşil-siyahlılar Macar Lig’inin gol kralı olan Adamo Coulibaly ile temasa geçti. Senagal asıllı Fransız oyuncu 2009 yılından beri Macaristan ekibi Debrencen’de forma giyiyor. Siyahi oyuncu geçen sezon attığı 20 golle Macaristan Lig’in de gol kralı olmayı başardı. Uzun boyu (1 metre 91 santin) ve güçlü fiziği ile dikkatleri üzerine çeken forvet ile Yeşil-Siyahlı ekibin yönetiminin görüşme yaptığı öğrenildi.

32 yaşındaki tecrübeli forvet daha önce As Poissy, Sint Truiden ve Royal Antwerp kulüplerinde forma giydi.
Kariyerinde profesyonel olarak forma giydiği 166 karşılaşmada 80 kez rakip fileleri havalandırma başarısını gösteren Coulibaly, Macaristan Lig’inde forma giydiği 83 karşılaşmada ise 47 gol atmayı başardı. Tecrübeli golcü Debrencen’de forma giydiği süre içinde 2 kez lig şampiyonluğu ve 1 Macaristan kupası kazanmayı başardı.

Geçen sezon da son maçta attığı penaltı golü ile en yakın rakibi Nemanja Nikoliç’i geçerek gol kralı oldu. Bu arada golcü arayışını sürdüren Akhisar Belediyespor, Orduspor’dan kiralık olarak Bruno’yu bünyesine katmıştı. Samsunspor ile bonservis sorununu çözemeyen Zenke’den de vazgeçildiği öğrenildi. Öte yandan Akhisar Belediyespor 16 Temmuz’da Almnaya’nın Badkohlgrub kentinde Schillingshof otelinde kamp yapacak.

Kaynak: Yeni Asır

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER