26 Nisan 2024 Cuma

Alex golle başladı

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Fenerbahçe, ilk hazırlık maçında Macaristan’ın MTK Budapeşte ekibi ile 1-1 berabere kaldı.  

Wiener Neustad Stadyumu’nda oynanan maça
Fenerbahçe: Serkan Kırıntılı, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Alex de Souza, Miroslav Stoch, Moussa Sow on biri ile başladı.
 
Karşılaşmada ilk tehlikeli atak Hasan Ali Kaldırım’dan geldi. 8. dakikada sol kanattan içeri giren Hasan Ali’nin şutunu kaleci Hegedüs güçlükle çıkardı. 24. dakikada Bekir İrtegün’ün yaptığı faul sonrasında ceza alanı önünden serbest vuruşu kullanan Macaristan ekibinde Kanta, topu ağlara gönderdi ve maçta durum 0-1’a geldi.
Bu dakikalardan sonra oyunda ağrırlığını iyiden iyiye hissettiren Sarı-lacivertliler 45. dakikada Alex’in serbest vuruştan bulduğu golle maçta 1-1 eşitliği sağladı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. 

İkinci yarıya oyuncu değişikleri ile başlayan Fenerbahçe, rakibi karşısında oyun üstünlüğünü bu devrede de sürdürdü. 62. dakikada sağ kanattan Gökhan’ın ortasında Alex iyi yükseldi, kafa vuruşunu yaptı. Top kalecide kaldı. 69. dakikada Alex’in ceza alanı dışından çektiği şutta top üstten auta gitti. Kalan dakikalarda da rakip kalede gol arayan Fenerbahçe, yakaladığı fırsatları istediği gibi değerlendiremeyince maç 1-1 eşitlikle tamamlandı. 

Fenerbahçe, ikinci hazırlık maçında 21 Temmuz Cumartesi günü Newcastle United ile Ritzing Sonnensee Stadı’nda karşılaşacak.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Dirk Kuyt,“Fenerbahçe forması ile ilk maçım. Gururluyum. Takımla birlikte 3 idmana çıktım ve hocam bana 45 dakika görev verdi. Bu maçtan çok olumlu düşüncelerle ayrılıyorum. 2 haftalık süreç var. Bunun sonunda daha da iyi olacağız” dedi.

Kendi performansı ile ilgili soru üzerine Hollandalı yıldız, “Bu tip maçlarda amaç kendinizi hazır hale getirmektir.  Zorlu idmanlardan sonra olumlu bir performans sergiledim. Zaman zaman hatalarım oldu. Zaman zaman iyi işler yaptım. Kondisyonumu kazandıktan sonra daha iyi olacağım” diye konuştu.

11 numaralı forma ile sahaya çıkan Kuyt, 11 numaranın kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini ve geçmişte Aykut Kocaman’ın da aynı numaralı forma ile mücadele ettiğini bildiğini sözlerine ekledi.

Stat: SC. Wiener Neustadt Hakemler: Aiginger Philipp, Trunner Christian, Heller Martin 
Fenerbahçe: Serkan, Gökhan (Orhan), Bekir, Serdar, Hasan Ali, Kuyt (Mehmet Topuz), Cristian (Salih), Mehmet Topal (Selçuk), Stoch (Caner), Alex (Recep), Sow (Semih) 
MTK Budapeşte: Lajos (Federico), Rafe, Dragan, David, Sandor, Daniel (Mark), Laszlo, Jozsef, Norbert (Patrik Vass), Adam (Patrik Tischler), Norbert Csiki (Ferenc) 
Goller: Dk. 24 Jozsef Kanta (MTK Budapeşte), DK. 45 Alex (Fenerbahçe) 
Sarı Kart: Dk. 44 David (MTK Budapeşte)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ