29 Mart 2024 Cuma

Manchester’ı Van Persie kurtardı

Premier Lig’in 3. hafta mücadelesinde Southampton, Manchester United‘ı konuk etti.

16’ıncı dakikada Rickie Lambert, Southampton’ı 1-0 öne geçirirken, ManU skoru eşitlemekte gecikmedi. Robin van Persie, 23. dakikada skoru eşitleyen golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 

İkinci yarıda da beklenen baskıyı kuramayan Manchester United, Morgan Schneiderlin’in nefis kafa vuruşuna engel olamadı. Bu gol, sezonun ilk 2 maçından da yenilgiyle ayrılan ekiplerinden Southampton’ı ümitlendirdi.  

68’de ise Jos Hooiveld’in rakibine yaptığı hareketle Manchester United penaltı kazandı. Topun başına geçen Robin van Persie’nin, bir çeşit “Panenka penaltısı” düşüncesinde kaleci Davis gole izin vermedi. 

Sezona Everton yenilgisiyle başlayan, Fulham’ı 2. haftada 3-2 yenen Manchester United sonraki dakikalarda baskısını artırdı. Ancak gol 87’de geldi. Hollandalı 87. dakikada, direkten dönen topu ağlara gönderirken skoru 2-2’ye taşıdı. 

Son dakikalarda gol arayan Manchester United, uzatmalarda aradığı gole ulaştı. Hollandalı golcü, Nani’nin sol kanattan ön direğe doğru kullandığı köşe vuruşunda topu 3. kez ağlara gönderdi ve Manchester United maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Man United puanını 6’ya yükseltirken, Southampton ise 1 puanda kaldı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER