18 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye için 2014 treni kaçtı

Milli Takım’ın önemli başarılar yakaladığı dönemin mimarlarından birisi olan gösterilen Sepp Piontek, Türkiye için 2014 Dünya Kupası treninin kaçtığını düşünüyor.

Yerli-gurbetçi dengesi çok önemli

Alınan kötü sonuçlar sonrasında oyuncu seçimlerindeki yanlışlara dikkat çeken Piontek, Zaman’a yaptığı açıklamada, “Türkiye’de ‘yerli’ ve ‘gurbetçi’ oyuncuların dengesini iyi kurmak lazım. Bu takımda iskeleti Süper Lig’de forma giyen ve eğitimini Türkiye’de tamamlamış oyunculardan oluşturulmalı. Gurbetçi oyuncular ülkeye sadece milli maçlar için geliyor bu da konsantrasyon sorunu oluşturuyor” dedi.

Tecrübeli hoca şart

Uluslararası tecrübeye sahip bir teknik direktörle yola devam edilmesi gerektiğini dile getiren Piontek, “Avcı, Süper Lig standartlarına göre iyi bir teknik direktör olabilir. Ancak Türkiye’nin başarılı olması için uluslararası arenada tecrübeye sahip bir hocaya ihtiyacı var. Ancak yerli ya da yabancı tercihine girmeyi doğru bulmuyorum. Terim ve Güneş önemli başarılar yakaladılar. Yabancı teknik direktörlerin seçiminde sadece bir noktaya dikkat edilmesi lazım. türk mantalitesine uyum sağlayabilecek bir hocayla anlaşmakta fayda var. Ben de Milli Takım’a Avcı gibi bir başlangıç yapmıştım. Ancak benim şansım Şenes Erzik’in varlığıydı. Skorlara bakıldığı zaman başarısız bir teknik direktör olarak görülebilirim. Ancak o dönemde yaptığımız planlar, sonradan olumlu sonuçlar verdi.” diye konuştu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER