28 Mart 2024 Perşembe

Şampiyon Cimbom

Galatasaray şampiyonluğunu ilan etmek için çıktığı Sivas maçında istediğini aldı, toplamda 19. kez mutlu sona ulaştı. Peşpeşe 2. şampiyonluğunu elde Cimbom, şampiyonluk sayısında Fenerbahçe’yi geride bıraktı. Fatih Terim ise Galatasaray ile 6. zaferini elde etti.

Karşılaşmaya sarı-kırmızılılar etkili başladı. Burak Yılmaz’ın uzakdan şutuyla başlayan furyada Drogba’nın içeriye çevirdiği topta Melo’nun kafasıyla devam etti. 8. dakikada Burak savunma arkasına kaçarken Rajnoch onu düşürdü. Kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan harika bir vuruşla Borjan çaresiz kaldı ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

Golle beraber oyunun temposunu Fatih Terim’in öğrencileri kontrol etti. Sivasspor kısa paslarla etkili olmaya çalışsa da sarı-kırmızılılar buna izin vermedi. 35’te kullanılan köşe vuruşunda Drogba ön direkte iyi vurdu ama top arka direkten oyuna dönünce ilk 45 dakika Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci 45 dakikaya da Aslan önde baskı yaparak başladı. 48’de Riera’nın içeriye çevirdiği topta Sneijder’in şutu dışarıya gitti. 53’te Eboue harika bir pasla Burak’ı savunma arkasına kaçırdı. Golcü oyuncu sert bir şutla farkı ikiye çıkarmayı başardı. 

Golle beraber temposunu iyice arttıran sarı-kırmızılılarda 60’da Eboue bu sefer Selçuk’a çok güzel bir pas attı. Selçuk savunmacısından harika bir aşırtmayla kurtarıp çok iyi bir şutla skoru 3-0’a getirdi. 

75’te Umut’un pasında Burak sağdan ceza sahasına girdi. Yıldız golcü düzgün bir vuruşla Borjan’ı avlayınca skor 4-0’a geldi. 80’de Kadir uzaklardan harika vurup farkı üçe indirirken uzatma dakikalarında Cihan fileleri havalandırsa da Galatasaray 4-2 kazanarak bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 88. dakikada Umut Bulut itirazlarını sürdürünce üst üste iki sarı kart görerek oyundan atıldı.

Böylece Galatasaray 68 puana yükseldi ve Fenerbahçe’yle olan puan farkını 10’a çıkardı.

GALATASARAY-SİVASSPOR: 4-2
STAT: TT Arena
HAKEM:Fırat Aydınus

GALATASARAY: Muslera(Dk. 80 Eray), Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Hamit(Dk. Umut), Melo, Selçuk, Sneijder(Dk. 56 Amrabat), Burak, Drogba  
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SİVASSPOR: Borjan, Erhan, Navratil, Rajnoch, Ziya, Grosicki, Mehmet Nas(Dk. 56 Hayrettin), Erman(DK. 76 Cihan), Kadir, Aatif, Eneramo
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GOLLER: DK. 8 ve 61 Selçuk İnan, Dk. 53 ve 75 Burak, Dk. 80 Kadir, Dk. 90+2 Cihan

SARI KARTLAR: Grosicki, Melo

KIRMIZI KART: Umut Bulut

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER