29 Mart 2024 Cuma

Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi

Beşiktaş – Fenerbahçe

OLİMPİYAT STADYUMUNDA 3. KARŞILAŞMA
Atatürk Olimpiyat Stadı, Beşiktaş ile F.Bahçe’ye tarihinde sadece 2. kez ev sahipliği yapacak. İki ekip arasında bu stattaki ilk maç 2 Ağustos 2009’daki Süper Kupa sınavıydı. Kartal maçtan 2-0 yenik ayrıldı. Geçen sezon ligde yapılan maç ise 1-1 bitti.

FORVETTE KARTAL ORTADA KANARYA
Haftanın merakla beklenen karşılaşmasında Beşiktaş’ın golcülerde, F.Bahçe’nin ise orta alanda daha formda olduğunu söylemek mümkün. Siyah beyazlılar 81 şutunda 10 gol bulurken, Kanarya 103 şutunda 9 gol atabildi. Öte yandan F.Bahçe, Beşiktaş’a göre toplamda yüzde 18 daha fazla pas yaparken, top çalma rakamlarında da yüzde 55’lik fark attı.

YABANCI DAMGASI
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son karşılaşmalara baktığımızda yabancı futbolcuların dev derbiye büyük etkileri olduğunu görüyoruz. 90 yıllık rekabetteki son 22 randevuda filelere giden toplam 65 golden 49’unda yabancıların imzası bulunuyor. Bu da toplam gollerin yüzde 75’ine denk geliyor. Son 22 maçta Kanarya’nın 37 golünden 29’unu, Kartal’ın ise 28 golünden 19’unu yabancılar attı.

Beşiktaş cephesi

Spor Toto Süper Lig’de yarın derbi maçta Fenerbahçe’yi konuk edecek Beşiktaş, rakibi karşısında yeni sayfa açmanın peşinde olacak.

Beşiktaş yarınki karşılaşmayı kazanarak hem geçen hafta aldığı yenilgiyi telafi etmeyi hem de liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Lige iyi bir başlangıç yapan ve 5. haftada Balıkesirspor’u 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, 3 haftalık zirve iddiasını da bu galibiyetle sürdürmeyi hedefliyor.

Beşiktaş, geride kalan 7 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 14 puan topladı. Rakip filelere 10 gol atan siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 7 gol gördü.

Siyah-beyazlı ekipte Kayseri Erciyesspor ile yapılan maçta hakeme yönelik sözleri nedeniyle kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Gökhan Töre, yarınki maçta takımını yalnız bırakacak. Vali Kavlak ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Genç oyuncunun yerine, geçen hafta iki gol birden atan Kerim Frei Koyunlu’nun forma giymesi bekleniyor. UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Partizan maçında sakatlanan Serdar Kurtuluş da yarınki maçta forma giyemeyecek. Öte yandan ligin 5. haftasında Balıkesirspor ile yapılan maçta sakatlanan ve 2 maçta takımından uzak kalan Jose Sosa, forma giymeye hazır hale geldi.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe derbi maçı kazanarak, bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde etmek istiyor.

Galatasaray yenilgisinin ardından geçen hafta sahasında Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek derbi maç öncesi moral bulan sarı-lacivertliler, Beşiktaş maçını da kazanarak hem bu sezon ligdeki ilk derbi galibiyetini almak hem de deplasman şanssızlığına son vermeyi hedefliyor.

Fenerbahçe, bu sezon ligde oynadığı 3 deplasman maçında da galibiyetle tanışamadı. Ligde ilk 7 haftada 3 deplasman maçına çıkan sarı-lacivertliler, 2. haftada Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı, 4. haftada Akhisar Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe, ligin 6. haftasında oynanan derbi maçta da Türk Telekom Arena’da Galatasaray’a 2-1 yenildi. “Sarı Kanaryalar”, 3 deplasman maçında 2 yenilgi, 1 beraberlik aldı ve 8 puan yitirdi.

Sarı-lacivertlilerde Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Bekir İrtegün, Beşiktaş maçında forma giyebilecek. Galatasaray derbisinde kırmızı kartla oyun dışında kalan ve 2 maç ceza alan Alves ise Beşiktaş karşısında cezası nedeniyle oynayamayacak. Alves’in dışında tedavileri devam eden Serdar Kesimal ve Egemen Korkmaz da derbi maçta forma giyemeyecek.

Öte yandan ligde şu ana kadar 3 sarı kart gören Caner, yarınki maçta da sarı kart görürse cezalı duruma düşecek ve 9. haftada Çaykur Rizespor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçe’nin Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile deplasmanda yapacağı maçın 18 kişilik kadrosu belli oldu. 
 
Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe’nin Beşiktaş maçı kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
 
Volkan Demirel, Mert Günok, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Michal Kadlec, Mehmet Topuz, Bekir İrtegün, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Alper Potuk, Diego Ribas, Moussa Sow, Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike, Pierre Webo. 

Beşiktaş – Fenerbahçe muhtemel 11’ler

Beşiktaş: Tolga, Necip, Sivok, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Kerim, Oğuzhan, Olcay, Demba Ba

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Kadlec, Caner, Meireles, Mehmet Topal, Emre, Kuyt, Emenike, Sow

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER