25 Nisan 2024 Perşembe

Son dakika Fenerbahçe spor haberleri 2 Kasım 2014

İsmail Kartal’ın derbi 11’i belli oldu

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal derbi 11’ini belirledi. Sarı-lacivertlilerde cezası biten Bekir İrtegün’ün yanı sıra son haftalarda kulübede yer alan Emmanuel Emenike de 11’e geri dönüyor. Kaleyi her zaman olduğu gibi yine Volkan Demirel’e teslim edecek olan Kartal, savunmanın sağında Gökhan, solunda Caner, stoperlerde ise Kadlec-Bekir, ikilisine görev verecek. Savunmanın önünde Mehmet Topal ve Raul Meireles, ikilisine çok güvenen Kartal bu ikilinin önünde kaptan Emre’yi görevlendirerek orta saha hakimiyetini kontrol altına almayı hedefliyor.

Kanatlarda Dirk Kuyt ve Moussa Sow’u sahaya sürmeyi düşünen Kartal, ezeli rakiplerinin yumuşak karnı olarak kanat beklerini gördüğü için hücum organizasyonlarını kanatlardan gerçekleştirmeyi planlıyor. Pivot santrafor pozisyonunda Emenike’yi kullanacak olan Kartal, Nijeryalının süratine ve rakip savunmayı bozan özelliğini kullanma istiyor.

Derbide duran topların da çok önemli bir silah olacağını oyuncularına anlatan İsmail Kartal’ın taktik antrenmanlarında duran top organizasyonları üzerinde de sıklıkla duruyor.

HASAN ALİ SÜRPRİZİ OLUR MU?

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş’ın hızlı kanat oyuncuları karşısında sol bekte Caner Erkin’e göre defansif özellikleri daha fazla olan Hasan Ali’yi kullanmayı da düşünüyor. Geçen hafta Gençlerbirliği maçında gösterdiği performansla Kartal’ın gözüne giren Hasan Ali’nin derbide forma beklediği, Kartal’ın ilk tercihinin yine Caner olacağı ama bir sürprizin de yaşanabileceği kaydedildi.

Kaynak: Fotospor

Fenerbahçe’nin deplasman kabusu

Bu sezon deplasmanda oynadığı 3 maçtan sadece 1 puan çıkaran Fenerbahçe, bir ilk için Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş‘a konuk oluyor. Trabzon ile 0-0 berabere kalan, Aksihar’a 2-0, Galatasaray’a da 2-1 yenilen F.Bahçe deplasmanda tam 8 puan kaybetti. Cezalı Alves dısında tedavileri devam eden Serdar Kesimal ve Egemen Korkmaz da bugün kadroda yer almayacak. F.Bahçe geçen sezon iki maçta da sadece Beşiktaş’ı yenememişti.

Penaltı kralı Fenerbahçe

Fenerbahçe, bu sezon ligin ilk 7 haftasında ‘en çok penaltı kazanan’ takımı oldu. Fenerbahçeli futbolcular, toplam 3 kez beyaz noktanını başından atış kullanırken, bunların hepsini de gole çevirme başarısını gösterdiler.

İlk kez Bülent Yıldırım

Bülent Yıldırım kariyerinde ilk kez Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi yöntecek.

Bülent Yıldırım’ın daha önce görev yaptığı 5 Fenerbahçe – Galatasaray karşılaşmasında Fenerbahçe 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi almıştı. Bülent Yıldırım’ın düdük çaldığı 3 BEşiktaş-Galatasaray derbisinde ise 2 maçta eşitlik bozulmamış, 1 mücadelede ise gülen taraf Galatasaray olmuştu. Bülent Yıldırım kariyerindeki 8 derbide toplam 32 sarı ve 2 kırmızı kart çıkarttı.

İsmail Kartal’ın Beşiktaş derbisi planı

Fenerbahçe’de derbi öncesi sakatlardan gelen iyi haberler teknik direktör İsmail Kartal’ın yüzünü güldürdü. Emanuel Emenike’nin arka adalesinde zorlanmaya bağlı ağrı şikayeti tamamen geçti. Nijeryalı golcü derbiye yüzde yüzlük performansı ile hazır.  Baldırında sakatlığı bulunan ve Gençlerbirliği maçını tamamlayamayan Emre Belözoğlu da sakatlığını atlattı ve o da derbide sahada olacak. Teknik direktör İsmail Kartal’ın Beşiktaş karşısında iki oyuncusuna kilit rol üstlendireceği, Emre’nin orta sahada top çalma özelliği ile Emenike’nin de hızlı hücum kabiliyeti ile rakip savunmayı dengesiz yakalama konusunda önemli görevler üstlenecekleri bildirildi.

KARTAL’DAN ALPER SÜRPRİZİ!

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın derbide sürpriz bir hamle yapacağı ortaya çıktı. Kartal’ın son haftaların formda ismi Alper Potuk’u derbide hamle gücü olarak kulübede tutacağı ve maça Moussa Sow ile başlayacağı bildirildi. Kartal’ın, karşılaşmanın gidişatına göre adam eksiltme özelliği yüksek olan genç futbolcusunu değerlendireceği ifade edildi.

KARTAL’DAN DIEGO’YA ÖZEL GÖREV

Herkesin merak ettiği Diego derbide forma giyecek mi, sorusu da cevabını buldu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’ın Alper Potuk gibi Diego’yu da maçın ilerleyen dakikalarında kullanmayı düşündüğü bildirildi. Kartal’ın; Emre’nin yorulduğu dakikalarda dinamik Brezilyalıyı oyuna alarak rakibi sürklase etmenin planlarını yaptığı öğrenildi. Kartal’ın sambacı ile konuştuğu ve özellikle oyunda olduğu dakikalarda ceza sahası etrafından faul aldırmasını istediği öğrenildi.

KUYT’TAN GALİBİYET PRİMİ YEMEK

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, derbiden önce takım arkadaşlarını gaza getirmek için onlara sürpriz bir teklifte bulundu. Geçen sezon pek çok kez takım halinde arkadaşlarını yemeğe götüren Hollandalı oyuncu, derbiden alınacak galibiyet sonrasında tüm arkadaşlarına yemek sözü verdi.

Kaynak: Fotospor

2 Kasım 2014 tarihli derleme Fenerbahçe haberleridir.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ