16 Nisan 2024 Salı

Son dakika Galatasaray haberleri 28.05.2015

Galatasaray’da şampiyonluk primleri belli oldu

Ligin tamamlanmasına 1 hafta kala ezeli rakiplerinin önünde şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyen ve tarihinin 20. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray’da takımının alacağı prim miktarı belirlendi. Önceki gün Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek ve eski başkan Duygun Yarsuvat yönetimi TT Arena’da toplantı yaparken bu zirvede futbol takımına ödenecek prim ve sistemi de netleşti. Alınan ortak karara göre Galatasaray’da şampiyonluk primleri futbolcuların oynadığı maç sayısına göre dağıtılacak.

Futbolcuların kontratlarında yer alan şampiyonluk primlerinin dışında ve onlara ek olarak verilecek olan ikramiyede, sarı kırmızılı forma ile 30 maça çıkan bir futbolcu tam 200 bin dolar şampiyonluk primi alacak. Tüm takımın yararlanacağı bu prim sistemi Galatasaray yönetiminde hesaplanırken, sarı kırmızılılar 4. yıldızın başarı bonusu için toplam 3.2 milyon dolarlık bonus prim dağıtacak. Bu sistem ile Galatasaray’da en yüksek primi ise 33 haftası oynanan lig maratonunda 32 maçta birden sahaya çıkan Fernando Muslera ve Selçuk İnan en yüksek primi alacak. Onları 31 maçta forma giyen Wesley Sneijder takip edecek.

Sezon ortasında mütevazı bir ücrete imza atan Hamza Hamzaoğlu ise 4. yıldız primi olarak 150 bin dolar alacak. Prandelli’nin görevine son verilmesi üzerine para konuşmadan Galatasaray’a “Evet” diyen ve 500 bin dolar ücret alan Hamzaoğlu, kontratındaki şampiyonluk bonusu maddesine uyarınca bu ödülü alacak.

Şampiyonluk kutlamalarında kombineler geçerli olacak

Cumartesi akşamı TT Arena’da şampiyonluk kupasını kaldıracak olan Galatasaray’da kutlamalar için sadece 17 bin bilet satışa çıkacak. Satışlarda Passolig şartı aranmayacak ve bilet almayı başaranlar, kombine kart sahipleri ile birlikte Arena’da olacak. Üç sene önce Kadıköy’de şampiyon olan Galatasaray, Arena’da taraftarıyla özel bir kutlama yapmıştı. Bu organizasyonda kombineler geçersiz sayılmış ve 52 bin bilet satılmıştı. Taraftarın bu sezon maçlara gelirken yaşadığı zorluklar düşünülerek kombine kartların geçerli olmasının düşünüldüğü bildirildi.

Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme yenileniyor

Başkan Dursun Özbek’in taraftarın da çok sevdiği Hamzaoğlu ile şampiyonluk kutlamaları sonrasında sözleşme yenileyeceği öğrenildi.

Özbek’in Hamzaoğlu’na kendi görev süresi olan 3 yıllık sözleşme önereceği belirtildi. Böylece “Başkanlığım süresince birlikte olacağız” mesajı verecek ve güveni resmileştirecek.

Galatasaray ile 6 aylığına anlaşan ve 500 bin dolar kazanan genç teknik adamın önüne bu kez 3 yıllık sözleşme konacak. Hamzaoğlu’nun alacağı rakam da 500 bin dolardan 1.5 milyon dolara yükseltilecek.

Muslera’nın fiyatı belli oldu

Performansıyla Avrupa devlerinin transfer listesine giren Fernando Muslera için yönetim bonservis bedelini belirledi.

3 yıl daha Galatasaray ile sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki Muslera için minimum bonservis bedeli 20 Milyon Euro olarak belirlendi. Muslera önümüzdeki sezonlarda Galatasaray’da yıllık 3.5 milyon Euro ücret alacak. Muslera’yı transfer etmek isteyen kulübün öncelikle Muslera’nın yüksek yıllık ücretini karşılaması gerekiyor.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER