24 Nisan 2024 Çarşamba

Real zorlansa da kazandı

Lider Real Madrid, La Liga‘nın güçlü ekiplerinden Valencia‘ya konuk olduğu maçta kalite farkını gösterdi.

Maçın ilk tehlikeli pozisyonu ilk dakikada ev sahibi ekipten geldi, ama Adil Rami’nin vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Real Madrid ise 9. dakikada Sami Khedira’nın ceza sahası içindeki vuruşundan faydalanamadı.

Dakikalar 20’yi gösterirken Valencia defansı uyudu. Xabi Alonso faulden sonra topu bekletmeden kullanıca Benzema savunmanın arkasında bomboş kaldı ve topu ağlara gönderdi: 0-1. Oyun olarak üstünlüğü eline alan Real Madrid ilk yarının sonunu getiren düdüğe kadar başka gol bulamadı.

Maçın ikinci yarısında iki rakip arasında sinirler gerildi ve hakem art arda sarı kart göstermeye başladı. Bu nedenle 70’lere kadar futbol adına pek bir şey sergilenemedi. Ancak 72. dakikada Mesut Özil’in kullandığı kornerde topa iyi yükselen Sergio Ramos farkı artırarak takımını rahatlattı: 0-2.

Bu rahatlık pahalıya patladı, çünkü rakip kaleye daha da yüklenen Valencia, 75. dakikada Soldado ile farkı azalttı: 1-2. Üst üste gelen pozisyonlar Valencia acaba beraberliği yakalayacak mı diye sordururken, uzun kullanılan topta ceza sahasının köşesinde topu kaleciden söken Ronaldo takımının derin bir oh çekmesini sağladı: 1-3.

Ancak Valencia pes edecek gibi değildi. Soldado 83. dakikada yine sahneye çıktı ve ümitlerini diri tuttu: 2-3. Valencia bütün gücüyle yüklendi, ama uzatmanın son dakikalarında kullanılan korner büyük tartışma yarattı.

Kornerden sonra oluşan karambolde kaleye giden topu yerde yatan Higuain dışarı çıkardı, ama Valencialılar topa elle müdahele edildiği kanısındaydılar. Karşılaşmanın hakemi itirazları kabul etmedi ve korner atışından sonra maçı bitirdi.

Bu skorla Real Madrid puanını 31’e yükseltip liderliğini korudu. Valencia ise 24 puanla üçüncü sırada.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ