20 Nisan 2024 Cumartesi

Real Madrid yağmur gibi yağdı

Temsilcimiz Nuri Şahin‘in ilk 11’de başladığı ve 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmada Real Madrid, sahasında Dinamo Zagreb‘i 6-2 mağlup etti. Hamit Altıntop’un ikinci yarıda oyuna girdiği maçta Cristiano Ronaldo görev almadı.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip fırtına gibi girdi. Henüz 2. dakikada Mesut ile girdiği güzel paslaşmanın ardından ceza sahası içinde topla buluşan Benzema, güzgün bir vuruşla durumu 1-0 yaptı. 6. dakikada bu kez sahneye Callejon çıktı. Benzema’nın aldığı topa ceza sahası dışından çok şık vuran genç oyuncu, farkı 2’ye çıkarttı:2-0. İlk dakikalarda bulduğu iki gole rağmen Real Madrid’in hızı kesilmedi. 9. dakikada Lass’ın pasında topla buluşan Higuain, dar açıdan harika bir vuruşla skoru 3-0’a getirdi.

Arka arkaya gelişen Real Madrid hücumlarında 14. dakikada Higuain ve 19. dakikada Benzema’nın vuruşlarından sonuç çıkmadı. 20. dakikada Hüguain’in ceza sahası dışına giren vuruşunu kaleci kurtardı ancak dönen topu iyi takip eden Mesut, farkı 4’e çıkartmayı başardı:4-0. 28’de Coentrao ve 37’de Benzema’nın şutlarında kaleci gole izin vermedi ve ilk yarı 4-0 sona erdi.

Real Madrid ikinci yarıya üç oyuncu değişiklik hakkını da kullanarak başladı ve bir diğer temsilcimiz Hamit Altıntop oyuna girdi. 49. dakikada Varane’nin ara pasında topu önünde bulan Callejon, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kendisinin ikinci, takımının ise 5. golünü kaydetti:5-0. Fırtına bu golün ardından da dinmedi. 59. dakikada Higuain ve 60. dakikada Callejon’un vuruşlarında kaleci başarılıydı. Ancak 66. dakikada Higuain ile yaptığı verkaçın ardından topla buluşan Benzema, kaleciyi bir kez daha mağlup etmeyi başardı:6-0.

Bu dakikadan sonra İspanyol devi oyunun temposunu bir miktar düşürdü. 81. dakikada gelişen Zagreb atağında Ibanez’in ortasına iyi yükselen Beqiraj, güzel bir kafa golüyle takımı adına prestij golünü kaydetti:6-1. Bu gole anında cevap vermek isteyen Real Madrid’de Benzema’nın 83. dakikadaki vuruşunda top direkte patladı. Uzatma dakikalarında bir kez daha Madrid kalesine yüklenen konuk ekip, Tomecak’ın yakın mesafeden attığı gol ile skoru belirledi:6-2.

Bu galibiyetin ardından Real Madrid 15 puana ulaşarak grubu lider tamamlamayı garantiledi. Dinamo Zagreb ise 0 puanla son sırada kaldı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER