28 Mart 2024 Perşembe

Arda, Ronaldo ve Mesut’a karşı

La Liga‘da tüm gözler, sezonun ilk Madrid derbisine çevrildi. Real Madrid, evi Santiago Bernabeu’nun ev sahipliği yapacağı maçta, galibiyet serisini sürdürme amacında. Arda Turan‘ın takımı Atletico Madrid ise 1999 yılından bu yana ilk kez ezeli rakibini yenmeye çalışacak.

Santiago Bernabeu‘nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma bugün saat 21:00’de başlayacak ve NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.

Jimmy Floyd Hasselbaink’in 2 golüyle, Atletico Madrid, Real Madrid’i 3-1 yendiğinde, takvimler 1999 yılını gösteriyordu. Atletico, o günden sonra, ezeli rakibi karşısında bir daha galibiyet yüzü göremedi. Bir başka deyişle, Real Madrid kalesini düzenli olarak korumaya başladığı günden bu yana Iker Casillas’ın hatıralarında Atletico’ya karşı alınmış bir yenilgi bulunmuyor.

Atletico Madrid, 11 yıllık galibiyet özlemine son vermenin motivasyonu ile Santiago Bernabeu’ya çıkacak.

Teknik direktör Manzano da, izleyicilere şimdiden, sahada büyük bir savaş beklemeleri çağrısında bulundu. Takımı, sezon başından bu yana çok yumuşak oynamakla suçlanan Manzano, ezeli rakipleri karşısında gerekirse çirkin bir galibiyet almak için mücadele edeceklerini söyledi. 

Real Madrid’li oyunculara çok yakın olacaklarını ifade eden Manzano, “Galip gelemiyorsanız, çekici bir futbol oynamanın hiçbir faydası yok. Bernabeu’da, çirkin ve sert bir maç izleyeceksiniz. Oyuncularımdan kaliteli futbol beklemiyorum. Tek beklentim kazanmak için sonuna kadar savaşmaları” diye konuştu. Manzano, Atletico taraftarına da, takımdaki parçaların birbirine uyum sağlaması için kendisine zaman tanınması çağrısı yaptı.

Atletico’da, Arda Turan’ın ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Büyük umutlarla transfer edilen Kolombiyalı golcü Falcao ise sakatlığı nedeniyle takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

3 puan farkla liderliğini sürdüren Real Madrid ise çok formda. Eflatun-beyazlılar, son 12 maçının tamamını kazandı. Bu sezon rakip fileleri havalandırmakta zorlanmayan başkent ekibi, La Liga’nın en çok gol atan takımı.

Ronaldo – Benzema ve Higuain gibi gol ayaklarına sahip real, son 20 karşılaşmada, maç başına 3.75 gibi inanılmaz bir gol ortalamasıyla mücadele ediyor.

Real Madrid’in takipçisi Barcelona’nın, Getafe ile deplasmanda karşılaşacağı haftada, Valencia da, Rayo Vallecano deplasmanında 3 puan arayacak.

Kaynak: NTVSPOR

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER