29 Mart 2024 Cuma

Sociedad uzatmada kazandı

Geçtiğimiz hafta Villarreal deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle ayrılan Real Betis, bu hafta oynanan maçta sahasında Real Sociedad‘ı ağırladı.

Maça galibiyet parolası ile çıkan ev sahibi ekip ilk dakikalardan rakip kalede baskını kurmayı başardı. Pozuelo’nun 21. dakikada ceza sahası içinden çektiği şutla gole yaklaştı fakat, ancak top az farkla dışarı çıktı. Baskısını gittikçe artıran Real Betis 30. dakikada Iriney ile gole bir kez daha yaklaştı, fakat top az farkla dışarı çıktı. Kontra ataklarla rakip kalede etkili olmak isteyen konuk ekip ilk yarının son daikalarında Gorka Elustondo’nun şutuyla gole çok yaklaştı. Taraflar soyunma odalarını 0-0’lık eşitlikle gittiler.

İkinci yarıya baskılı başlayan taraf bu sefer konuk ekip oldu. 56. dakikada Carlos Vela’nın kornerden attığı topa güzel vuran Imanol Agirretxe, takımını 1-0 öne geçiren golü attı. İkinci yarının ilerleyen kısımlarında oyunu rakip sahaya yıkmayı başaran konuk ekip, Imanol Agirretxe’in attığı pası iyi değerlendiren Carlos Vela’nın golüyle skoru 2-0’a getirmeyi başardı. Evinde iki farklı geriye düşen Real Betis, 81. dakikada Jonathan Pereira’nın golüyle farkı bire indirmeyi başardı.

Golden sonra baskını artıran ev sahibi ekip, skoru koruma peşinde olan rakibine karşı üstün bir futbol oynadı. İlk golden tam 4 dakika sonra güzel bir set hücumuyla rakip kaleye gelen Betis, Jonathan Pereira’ın 2. golüyle golüyle skoru eşitlemeyi başardı. Maçın son dakikalarına girilirken konuk ekip, geliştirdiği atakta Griezmann’ın uzun pasını iyi değerlendiren Iñigo Martínez Sociedad’ın 3. golünü attı ve maçın skorunu belirledi.

Bu maçın ardından Real Sociedad, puanını 12’ye çıkarmayı başardı. Real Betis ise, haftayı 13 puanla tamamladı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER