26 Nisan 2024 Cuma

Küme Düşürün ! Puan silmeyin.

Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği, dün Türk futbolununkaderiyle ilgili çok önemli bir toplantı yaptı. Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 26 Ocak‘taki Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda kongre üyelerine önerilecek tarihi kararları şuşekilde sıraladı:

1-
 Suç işleyen kulüpler UEFA müsabakalarına katılamayacak
2- Puan silme ve para cezaları play-off’lardan önce uygulanacak
3- Suçlu bulunan kulüplerin minimum 12 puanı silinecek
4- Bu eylemlere katılanların eğer kupa ve şampiyonluk almışsa kupaları alınacak
5- 58’inci maddeye dokunulmayacak

Hasan Akıncıoğlu’nun hemen ardından, bu kez Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir ve asbaşkan Ali Koç mikrofonların karşısına geçti ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir şunları söyledi: “Bugün (dün) yapılan TFF-Kulüpler Birliği toplantısında ifade ettiğimiz gibi ‘Artık sözlerinize inanmıyoruz, dışarıya çıkacağız her şeyi anlatacağız’ dedik. Biz herhangi bir şekilde, herhangi bir yolla Fenerbahçe’nin puanının silinmesi kararını kabul etmiyoruz. Biz suçsuz olduğumuza inanıyoruz. Yarım puanımızın bile silinmesini kabul etmiyoruz. Biz diyoruz ki; 58 değişmesin, federasyon 58’i uygulasın, kim suçluysa, kimin suçlu olduğuna inanıyorsa gerekli kararı versin.” Asbaşkan Ali Koç ise “Bizlere adil bir savunma hakkının verilmesi gerekmektedir. Genel Kurul’un gereksiz olduğunu, 58’in değişmemesi gerektiğini savunduk. Aynı şeyi tekrar savunuyoruz” dedi.

İŞTE UEFA’NIN AYDINLAR’A VERDİĞİ ÖNERGE
TFF’nin, 26 Ocak’taki Olağanüstü Genel Kurul’da oylanmasını isteyeceği, UEFA’nın da onay verdiği önergenin detayları şöyle:

Kararlar, Tahkim süreci de dahil 15 Nisan’a (playoff öncesi) kadar alınacak. 

*
 Şikeye ve teşvik primine karıştığı tespit edilen kulüplere maç başına 12 puandan az olmamak üzere puan silme cezası uygulanacak. (1 maçta suç tespit edilirse 12 puan, 2 maçta tespit edilirse 24 puan silinecek) 

Varsa kazanılmış kupalar TFF’ye teslim edilecek. Kazanılmış başarı primleri iade edilecek. Bir maçta tek bir takımın suça karıştığı tespit edilirse, o takımın kazandığı başarı primi diğer kulübe verilecek. İki takımın da suça karıştığı tespit edilirse, başarı primi TFF’ye iade edilecek. 

*
 TFF herhangi bir maçtaki suçun ağırlığına göre suça karışan kulüp ya da kulüplere en az 2 ile 10 milyon TL arasında para cezası uygulayacak. 

*
 Şikeden dolayı ceza alan kulüpler önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları’na katılamayacak. 

*
 F.Bahçe ve Bursaspor dışındaki 16 Süper Lig kulübü, önergenin genel kurulda oylanmasını kabul etti.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ