18 Nisan 2024 Perşembe

TFF’yi köşeye sıkıştırıyorlar

Şike ve teşvik suçlarını işleyen takımların küme düşürülmesi hükmünün yer aldığı Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 58. maddesi üzerindeki tartışmalar sürerken, Türkiye Futbol Federasyonu‘nu şok eden süpriz bir gelişme yaşandı.

KonyasporKasımpaşaBucaspor ve Altay kulüpleri TFF’ye birer ihtarname göndererek, ’58. maddenin bir defaya mahsus olmak üzere işletilmeyip; şike ve teşvik ile suçlanan takımlara puan silme cezası verilmesi’ yolundaki önergenin kabul edilmesi halinde uğrayacakları mağduriyetin giderilmesini istediler.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ni şike iddianamesini kabul etmesinin ardından dört kulübün yetkilileri harekete geçti. Haklarını korumak isteyen bu kulüpler, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile bir görüşme yaptı ve geçtiğimiz günlerde de ihtarname yolladı.

İhtarnamede şu ifadeler yer aldı;

Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 58. maddesi bir defaya mahsus olmak üzere işletilmeyip; şike ve teşvik suçlarını işleyen takımlara küme düşme yerine puan silme cezası verilmesi planlanıyor. Biz, şike ve teşvik suçlarının savcılık tarafından belgelendiği bir sezonda küme düştük. Bu durumda bizim haklarımız ne olacak? Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Mahkeme hakkımız da baki. TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın, hakkımızı koruyacağına, bizi mağdur duruma düşürmeyeceğine ve herkesin içine sinen bir karar vereceğine inanıyoruz. Bunu da bekliyoruz.” 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER