19 Nisan 2024 Cuma

İspanya’da en iyi Arda Turan

lk yarısı sona eren La Liga’da ilk 19 haftanın istatistiklerine göre Arda, ilk sezonunu geçirdiği Atletico Madrid’de 13’ü ilk 11’de olmak üzere toplam 17 maçta forma giydi. 1244 dakika sahada kalan Arda Turan, 1 gol atıp, 5 asist yaparken, tek olumsuz notu gördüğü 6 sarı kart oldu. Arda gördüğü sarı kartlara rağmen takımının en fazla top çalan ikinci futbolcusu olarak da öne çıktı. 

Valencia’da ikinci sezonunu geçiren ve geçen yıla göre biraz daha formsuz gözüken Mehmet Topal da 7’si ilk 11’de olmak üzere 9 maçta toplam 709 dakika oynadı ve 3 sarı kart gördü. 

Bu sezon Real Madrid’e gelen ve yaşadıkları sakatlıklar ile takımdaki büyük forma mücadelesinden olumsuz etkilenen diğer milli futbolcular Hamit Altıntop ve Nuri Şahin ise bekleneni henüz veremedi. 

Hamit, 3 maçta sonradan oyuna girip, toplamda 32 dakika sahada kalırken, 1 gol attı. Almanya Birinci Futbol Ligi’nde geçen sezon ”en değerli oyuncu” seçilen ve büyük umutlarla Borussia Dortmund’dan Real Madrid’e transfer olan Nuri Şahin ise sadece ligde 1 maçta son 24 dakika oynadı. 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER