28 Mart 2024 Perşembe

Alex: ”Futbol konuşmak istiyorum”

Fenerbahçe’nin kaptanı Alex de Souza, şike soruşturması ve sarı-lacivertli kulübün son dönemde yaşadıklarına “Son zamanlarda futbolu konuşmaz olduk. Ben futbol konuşmak istiyorum” sözleriyle atıfda bulundu.

Alex, “Oğlum 20 yaşına geldiğinde ben ona yaşadığım şampiyonluklardan bahsettiğimde, büyük bir gururla geçen yıl yaşadığımız şampiyonluğu da anlatacağım” dedi.

Alex de Souza, Elektrik Sports tarafından “Kick-off” temasıyla Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen “Spor pazarlaması” konulu konferansa katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alex, Türk futbolunun içindeki sorunların bir an önce çözülmesini umduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

‘Futbolu konuşmaz olduk’
“Son zamanlarda futbolu konuşmaz olduk. Son maçımızda güzel bir galibiyet aldık, o galibiyetten sonra bile insanlar bu spekülasyonları, futbolun içindeki yaşananları süreci soruyorlar. Ben futbol konuşmak istiyorum. Geçen yılı soruyorsanız, benim şampiyon duygularımı kimse içimden atamaz. Yeni doğan oğlum 20 yaşına geldiğinde ben ona şampiyonluklarımdan bahsettiğimde, büyük gururla geçen yıl yaşadığımız şampiyonluğu da anlatacağım. Ona saha içinde yaşadığımız zaferlerimi anlatacağım. Onun haricinde hiç bir şeyden bahsetmeyeceğim. Umuyorum ki futbolun içindeki bu sıkıntılar, bir an önce çözüm bulur ki futbol daha iyiye gitsin.”

Futbolcuların daima futbol hakkında konuşması gerektiğini kaydeden Alex de Souza, “Ben bu takımın bir bireyi ve kaptanı olarak, her zaman futbol hakkında konuşmayı daha doğru buluyorum. Şu anki ligde gidişatımıza baktığımızda Galatasaray’ın 2 puan arkasındayız. Ligdeki iddiamız her zaman olduğu gibi yine devam ediyor. Bizler saha içindeki futbolu konuşup, saha içindeki futbolumuzu düşünüp ve böyle hareket edip, bunun sonucunda da başarılarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Ofansif orta saha oyuncusu olmasına karşın forvette de görevlendirildiğinin belirtilmesi üzerine Alex, “Ben bu takımın bir oyuncusu, bir sporcusuyum. Benim hangi mevkide oynayacağıma karar verecek olan ayrı bir kişi var bu takımda. O da, Aykut Kocaman. Benim nerede oynamak istediğim, benim nereyi tercih ettiğim aslında bu noktada çok fazla önem kazanmıyor. Çünkü hocamız Aykut Kocaman’dır ve onun söyledikleri saha içinde olur. Bu takımın bir sporcusu olarak, bana nerede, hangi mevkide görev verilirse orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı
Alex, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları karşılaşma için ise, lacivert-turunculu ekiple yaptıkları maçların, gerek rakiplerinin kalitesi, gerekse Atatürk Olimpiyat Stadı’nın şartları nedeniyle hep zorlu geçtiğini ifade ederek, “Ancak bizim hedefimiz var. Hedefimiz de ligin en tepesinde olmak ve başarılarımızın devamını getirmek. Elbette rakibimizin güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Bizi zor bir maçın beklediğini biliyoruz ama hedefimiz daima 3 puandır” dedi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER