16 Nisan 2024 Salı

Samsun’ dan Fener’ e darbe

Lider Galatasaray’ın Bursaspor yenilgisinin ardından Antalyaspor’a da puan vermesi Fenerbahçe’ye zirveye ortak olma şansı doğurmuştu. Fenerbahçe, bunun bilincinde  olarak Samsunspor ile karşılaştı. Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Sezer Öztürk’ün sakatlıkları bulunurken, Aykut Kocaman sürpriz bir şekilde Alex’i de yedek bıraktı. Teknik direktörlüğe Mesut Bakkal’ı getiren Samsunspor ise üst gruptan kopmamak için mutlaka puan almak için güçlü rakibinin karşısındaydı. 

İki takımın da 5’li orta saha ile başladığı maçtaki ilk pozisyon golle sonuçlandı. Kemal’ın orta sahada topu ıskalamasıyla başlayan Fenerbahçe atağında Özer’in pası sonrası son haftaların yıldızı Stoch, Ertuğrul’u geçerek dar açıdan güzel vurdu ve takımını öne geçiren golü attı: 0-1. 

Samsunspor, golden sonra oyunu daha geride kabul eden Fenerbahçe’yi sadece Gekas ve Ekigho ile olumsuz etkiledi. İkilinin yarattığı tehlikede Volkan gole izin vermezken, 42. dakikada kırmızı beyazlılar beraberliği yakaladı. Adem’in ortasında Serdar’ın Gekas’ı çektiği gerekçesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Yunan yıldız, ligdeki 4. golüyle skora dengeyi getirdi. 

İkinci yarıda ise tam anlamıyla Gekas şov vardı. 71. dakikada ceza sahasında oluşan karambolde sahneye çıkarak Samsunspor’u öne geçiren Yunan golcü, 4 dakika sonra serbest vuruşta fırsatçılığını konuşturup ön direkte kafayı vurdu ve skoru 3-1’e getirdi. 

Kalan bölümde Fenerbahçe’nin baskısı arttı ama Samsun geriyi iyi kapatınca Fenerbahçe aradığı gole ulaşamadı. Mücadeleden 3-1 galip ayrılan Samsunspor, altın değerindeki zaferle puanını 20’ye yükseltti. Fenerbahçe ise 48 puanda kaldı ve lider Galatasaray ile puan farkını kapatma şansını kullanamadı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER