19 Nisan 2024 Cuma

Yine İtalya Yine Şike

İtalya’da devam eden şike soruşturmasında takımı Juventus‘u lig şampiyonu yaparak yıldızlaşan teknik direktörü Antonio Conte‘nin, Siena’yı çalıştırdığı dönem şike yaptığı iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten Cremona Cumhuriyet Savcısi Roberto di Martino’ya ifade veren eski futbolcu Carabbio, “Conte de şike yapıyordu” dedi.

Siena’nın eski orta saha oyuncusu Filippo Carobbio, 3 Nisan 2011’deki Novara-Siena maçının berabere bitmesi için anlaşıldığını, bunun teknik toplantı sırasında da konuşulduğunu belirterek, “Hepimiz sonucun anlaşmalı olduğunu biliyorduk” dedi. Carobbio ayrıca, o dönem Siena’nın teknik direktörü olan Antonio Conte’nin karşılaşma sırasında sakin olmalarını söyleyerek Novara ile beraberlik için anlaşma yapıldığını hatırlattığını iddia etti.

Carobbio, Novara oyuncusu Davide Drascek’in kaldıkları otele gelerek Siena oyuncusu Roberto Vitiello ile konuştuğunu dile getiren Carobbio, “Bunun ilk diyalog olduğunu sanıyorum ama saha sonra anlaşma herkese bildirildi. Ayrıca teknik direktör de teknik toplantı sırasında konuştu” dedi.

Bu açıklamalar Conte’yi zor durumda bıraktı. Daha önce de bahis şebekesinin başında olduğu iddia edilen Antonio Bellavista’nın Conte’yle Siena-Sassuolo maçı öncesinde bağlantıya geçmeye çalıştığı ancak Conte’nin kendisine gönderilen mesaja cevap vermediği, telefon kayıtlarından ortaya çıkmıştı. Savcılık sözkonusu maçı da soruşturma kapsamına almış, Conte’nin şike bağlantısının da arştırılması yönünde soruşturma genişletilmişti.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER