19 Nisan 2024 Cuma

Beşiktaş’a proje izni müjdesi

Beşiktaş‘ta uzun süredir yılan hikayesine dönen İnönü Stadyumu‘nun yenilenmesi için hazırlanan projeye sonunda yeşil ışık yandı.

DHA’nın haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden İnönü Stadı’nın yenilenmesine onay çıktı. Dolmabahçe’deki tarihi stadın yeniden inşasını da öngören proje oybirliğiyle kabul edildi.

2011’in Kasım ayında yapılan açıklamada, İnönü Stadı’nın konumu ve tarihi özelliği bakımından yenilenmesine ya da yeniden yapılmasına izin çıkmamıştı. Son yapılan Bedelediye Meclisi toplantısında ise İmar Komisyonu’nun raporu doğrultusunda yeni projeye onay verildi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, “Bölgenin tarihi dokusu nedenyile itirazlar vardı. Bu nedenle projenin konaklama kısmı iptal edildi. Projenin kendi bünyesinde olmak kaydıyla otopark yapımı gibi şeylere izin verildi. Stadın denize bakan tarafındaki bir duvarı olduğu gibi korunacak. Diğer kısımları modern olarak kurulun onaylayacağı bir şekilde yeniden yapılacak.” dedi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER