25 Nisan 2024 Perşembe

Büyük final bu akşam

Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Adanaspor ve Kasımpaşa arasında saat 19.00’da başlayacak maçta FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus görev yapacak. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yaparken, Volkan Bayarslan da dördüncü hakem olacak. Metin Tokat da karşılaşmanın gözlemcisi olacak.

Adanaspor
Türk futbolunda özellikle 70’li ve 80’li yıllarda önemli bir güç olan Adana futbolu, uzun yıllardır duyduğu Spor Toto Süper Lig özlemini Adanaspor ile indirmek istiyor. 54 yıllık Süper Lig tarihinin 21 sezonunda yer almayı başaran Toros Kaplanı, 1980-1981 sezonunda ikinciliğe kadar ulaşarak çizdiği performansı tekrarlamak istiyor. Finalde Kasımpaşa geçmek isteyen Turuncu-Beyazlıların 15 Mayıs 2004’te veda ettiği en üst lige 8 yıl sonra dönmesi için önünde tek bir maç bulunuyor.
Bank Asya 1.Lig’in 34 haftalık sezonunu 53 puanla altıncı sırada bitiren ve böylece Play-Off’a kalmaya hak kazanan son takım olan Adana temsilcisi, yarı finalde Çaykur Rize’yi 3-1 ve 0-1’lik galibiyetlerle geçerek finale yükseldi. Adanaspor’un bu başarısında en önemli paylardan biri Mbilla’ya ait. Dördüncü sezonunu geçirdiği takımının sezonda attığı 46 golün 12’sini atan Kamerunlu golcü, Çaykur Rizespor ile oynanan ilk yarı final maçında da 2 gol atarak toplamda 14 gole ulaştı.

Kasımpaşa  
Kasımpaşa, geçen yıl Mayıs ayında veda ettiği Spor Toto Süper Lig’e 1 yıl sonra başka bir Mayıs akşamında dönmek istiyor. Semt takımı olmasına rağmen 91 yıllık geçmişinde birden fazla Süper Lig’de mücadele etme başarısı göstermiş olan Lacivert-Beyazlılar, finali kazanırlarsa yeni sezonda Spor Toto Süper Lig’deki 5. İstanbul takımı olacak. Bu yolda da Play-Off final istatistiklerine güveniyor. Şu ana kadar 2 kez Play-Off finali oynayan Kasımpaşa; 2007’de Altay’ı, 2009’da da Karşıyaka’yı yenerek Süper Lig’e çıkma başarısı göstermişti.
Bu sezon Bank Asya 1.Lig’de uzun süre ilk 2 içinde yer alan Kasımpaşa, son haftalarda bu istikrarı sürdüremeyince 59 puanla dördüncü sırada kaldı. Play-Off yarı finalinde Konyaspor’u deplasmanda 2-0, kendi sahasında da 4-0 yenen İstanbul temsilcisinin 34 haftalık lig periyodunda attığı 50 golün 12’sinde Dimitrov’un imzası var. Bulgar golcü, yarı finaldeki her 2 Konyaspor maçında da birer kez ağları sarsarak toplam 14 gol sayısına ulaştı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ