29 Mart 2024 Cuma

Millilerin en zor provası

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlanan A Milli Futbol Takımımız, 15 günlük kamp sürecindeki en önemli sınavına bu akşam, Portekiz karşısında çıkıyor.

Abdullah Avcı’nın, Eylül ayında elemelerde karşılaşacağımız Hollanda randevusunun adeta provası olarak gördüğü Portekiz karşılaşmasını İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Stephan Studer yönetecek. Studer’in yardımcılıklarını Manuel Navarro ve Sandro Pozzi yapacak.

Son golümüzü 1965’te attık
Daha önce Gürcistan’ı 3-1’le geçen, Finlandiya’ya 3-2 ile boyun eğen Ay-Yıldızlılar, son olarak Bulgaristan’ı 2-0’lık skorla mağlup etmişti. Kadrosunda Real Madrid’den Cristiano Ronaldo, Beşiktaş’tan ise Hugo Almeida ile Quaresma’yı bulunduran Portekiz’le bugüne kadar 7 kez karşılaştık. Sadece 1 kez (1955’te 3-1) kazandık,
hiç berabere kalmadık ve 6 kez mağlup olduk. Rakibimize son golümüzü ise 24 Ocak 1965’te 5-1 yenildiğimiz maçta atmıştık.

Gol silahımız Burak
Süper Lig’de geçen sezon rakip fileleri 33 kez havalandıran Trabzonspor’un yıldızı Burak Yılmaz, sezon bitmesine rağmen hala formda olduğunu A Milli Takım’da da kanıtladı. Portekiz’le yapacağımız önemli hazırlık sınavı öncesi Burak, şu ana kadar oynanan 3 maç sonunda toplamda 3 kez gol sevinci yaşadı. Bir ara bugünkü rakibimiz Portekiz’in yıldızı olan ve İspanya’da 46 gol atan Ronaldo ile Altın Ayakkabı’da kapışan tecrübeli forvetin bu akşamki nasıl bir performansı göstereceği de, merakla bekleniyor.

PORTEKİZ-TÜRKİYE

STAT:  Estadio da Luis
HAKEM: Stephan Studer
SAAT: 21.45
YAYIN: TRT 1 / TRT 1 HD 

PORTEKİZ:  Eduardo, Coentrao, Rolando,  Pepe, Alves, Moutinho, Veloso, Meireles,  Nani, Ronaldo, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Paulo Bento

TÜRKİYE: Volkan, Caner, Egemen, Semih, Hamit, Nuri, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Arda, Umut, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER