Home Spor Haberleri Futbol Haberleri Şike futbola ihanettir

Şike futbola ihanettir

ike-futbola-ihanettir

Varşova’da bir basın toplantısı düzenleyen UEFA Başkanı Michel Platini, şike yapanların futbola ihanet ettiğini ve asla futbol dünyasında barındırılmaması gerektiğini söyledi.

Irkçılığa maruz kalan futbolu hakemden habersiz sahaya terk ederse kart görecek

İtalya Milli Takımı’nın yıldızı Mario Balotelli, geçtiğimiz günlerde Euro 2012’de ırkçılığa maruz kalması durumunda sahayı terkedeceğini söylemişti. Balotelli’nin böyle bir durumda sahayı terketmesi durumunda sarı kart hatta kırmızı kartla dahi cezalandırılabileceğini belirten Platini, Ntvspor’da yer alan açıklamalarında, “Tribünlerden ırkçı tezahüratlar gelirse hakemlerimize maçı durdurma yetkisi verdik. Hakem maçı durdurmak isterse bunu yapar. Ancak hakem durdurmadan bir futbolcu sahayı terkederse cezalandırılacak. Eğer Balotelli bunu yaparsa bu bizim değil İtalya Milli Takımı’nın sorunu olur.” dedi.

Uzun süre para alamayan futbolcular şikeye daha yatkın

Türkiye’de ve son dönemde İtalya’da patlak veren şike skandalları hakkında da açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı, “Bu konuda tavrımız sıfır tolerans. Şike yapan bir futbolcunun ömür boyu futbol oynamamasından yanayız. Şike yapan futbolcuları temizleyebiliriz. Futbola ihanet eden yönetici ve futbolcular asla affedilmemeli. Şike konusunda problemin temeline inmemiz gerekirse; şikeye karışan futbolcuların küçük takımlarda forma giyen ve uzun süre para alamayan oyuncular olduğu gerçeği de var.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version