27 Nisan 2024 Cumartesi

Galatasaray’ın yeni transferi Dany kimdir

Dany Achille Nouenko kimdir?

Yeni takımı Galatasaray
Eski takımı Gaziantepspor
Yaş: 26
Uyruk: Kamerun
Mevki: Stoper
Boy: 1.84 m
Bonservis: 3.3 milyon avro
Maaşı (yıllık): 4 yıllık toplam 4.4 milyon avro
Sözleşme süresi: 4 yıl

1- Dany kariyerine Metz altyapısında başladı. Profesyonel kariyerindeki ilk takımı CSO Amnéville oldu. Dany bu takımda 2006-08 yılları arasında 16 maça çıktı.

2- CSO Amnéville’den Pau’ya transfer olan oyuncu, bu takımda bir sezonda 24 maça çıktıktan sonra 2009 yılında Toulouse’a transfer oldu.

3- Dany, 2009-10 sezonunda forma giydiği Toulouse takımnda toplam 17 maçta görev yaptı ve o sezon sonunda Gaziantepspor ile anlaştı.

4- Gaziantepspor’da forma giydiği 2 sezonda toplam 44 maça çıktı ve gol atamadı.

5- Dany, Kamerun Milli Takım formasını ilk olarak 2010 yılında giydi ve 3 maçta görev yaptı.

6- Dany, hızı ve günün yanı sıra geriden oyun kurma becerisi ile de ligimizin dikkat çekici stoperlerinden biri olmayı başardı.

7- Footafrica365.fr sitesine nisan ayında bir röportaj veren Dany, “Türkiye hakkında olumlu şeyler düşünüyorum. Çok özel bir atmosfer var. Sanırım beni seviyorlar. Ancak büyük bir kulüp isterse ayrılabilirim.” diyerek bu transferin sinyallerini vermişti.

8- O röportajda eski takımı Tolouse’u hâlâ takip ettiğini de söyleyen Dany, Türkiye’deki mücadeleci oyunus evdiğini ve diğer stoperlerden farklı olarak oyunu daha iyi okuduğunu belirtmişti.

9- Dany geçtiğimiz sezon Gaziantepspor forması ile 35 maçta forma giydi ve 10 sarı kart gördü.

10- Dany, Türkiye kariyerindeki tek kırmızı kartını 2010/11 sezonunda Trabzonspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada gördü.

Kaynak: goal.com

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ