16 Nisan 2024 Salı

Cim Bom’da, Bülent Tulun krizi

Galatasaray’da, Hollanda ekibi Heerenveen’de forma giyen Faslı yıldız Oussama Assaidi’nin, Başkan Ünal Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun tarafından ‘gizlice’ İstanbul’a getirilmesi, kulüp içinde büyük bir krize yol açtı.

Teknik direktör Fatih Terim’in ve futbol komitesi üyelerinin, kendilerinden habersiz yürütülen transfer operasyonu nedeniyle büyük tepki gösterdikleri öğrenildi. Sarı-Kırmızılı kulüpte yaşanan bu çift başlı transfer hareketinin, henüz resmi olarak imza atıp sözleşme yenilememesine karşın opsiyonu uzatıldığı söylenen teknik direktör Fatih Terim’i de çok sinirlendirdiği iddia edildi.

FUTBOL ŞUBESİ DE TEPKİLİ
Faslı oyuncunun, aslında Fatih Terim’in de transfer listesinde bulunduğu, hatta futbol komitesi üyeleri tarafından daha önce pazarlıklar yapılarak transferin bitme aşamasına getirildiği, ancak alternatif isimler nedeniyle bekletildiği ortaya çıktı. Ünal Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun’un ‘herkesten habersiz’ yürüttüğü transfer çalışmasıyla Oussama Assaidi’yi İstanbul’a getirerek sözleşme imzalatmak istemesinin yönetimi karıştırdığı ifade edildi.

Tulun’un, Terim’in yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş’ı da bu görüşmeye çağırarak, krizi tırmandırdığı belirtildi. Gelişmeleri öğrenen Terim ve 2. Başkan Ali Dürüst ile futbol komitesi yöneticisi Abdürrahim Albayrak’ın da bu durum karşısında tepkili olduğu belirtildi.

KRİZ GİDEREK TIRMANIYOR
Özellikle Sarı-Kırmızılı takımda gerçekleştirilen transferlerde her zaman son sözü söylediği bilinen teknik direktör Fatih Terim’in, kendisine hiçbir şekilde danışılmadan ve haber verilmeden hayata geçirilen bu girişime karşı tavır aldığı, yöneticilerle de görüşerek, Oussama Assaidi transferi için tepki gösterdiği ifade edildi. Galatasaray Kulübü’ne yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, yönetim içindeki bu krizin giderek tırmandığı ve dün sabah apar topar ülkesine gönderilen Faslı futbolcunun transferini artık istemeyen Terim’in, yaşanan bu olaylarla ilgili sıkıntısını başkan Ünal Aysal ile de görüşerek dile getirdiği ifade edildi.

KAP’TAN KORKUP ‘AKRABASI GELDİ’ DEDİLER
G.Saray, Heerenveen ile sözleşmesi 2013’e dek süren, ancak Bülent Tulun’un gizlice İstanbul’a getirdiği oyuncu edeniyle KAP’tan (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) ceza gelme tehlikesi ile karşı karşıya kalınca, yine gizli operasyonla Oussama Assaidi’yi sabah saatlerinde geldiği gibi ülkesine gönderdi. Sarı-Kırmızılılar’ın oyuncuyu getirmeden önce KAP’a bildiride bulunması gerektiği için “Assaidi değil, amcası geldi” açıklamasında bulundu.

KRİZE BAŞKAN EL KOYACAK
Cimbom’da daha önce de Fatih Terim ile başkan danışmanı Bülent Tulun arasında krizler yaşanmıştı. Hatta Terim, ilk geldiği günlerde istifanın eşiğine kadar gelirken, Tulun Florya’dan çıkartılarak, Arena’ya taşınmıştı. Bu krizi de, araya giren Başkan Ünal Aysal çözmüştü. Assaidi’nin transferinde yaşanan kriz için de Aysal’ın el koyarak, çözüm üretmesi bekleniyor. Aysal, ağırlığını koyarak Terim’i ikna etmeye çalışacak. Aksi takdirde Assaidi transferi büyük oranda yatacak.

Galatasaray resmi sitesinden açıklama

Son günlerde bazı medya organlarında, transfer çalışmalarının yapılması esnasında, Teknik Direktörümüz Fatih Terim ve Transfer Komitesi Üyesi Sayın Bülent Tulun arasında uyumsuzluk olduğu yönünde asılsız haberlere yer verilmektedir. Bilinmelidir ki; transfer komitesi üyesi Sayın Bülent Tulun, Sayın Fatih Terim’le tam bir uyum içerisinde çalışarak, Sayın Fatih Terim’in bilgisi ve onayı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tip haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER