27 Mart 2024 Çarşamba

Balotelli böyle istedi

İtalya 2006 Dünya kupası yarı finalinde olduğu gibi Almanya’yı eleyerek finale adını yazdırdı.

20. dakikada sol kanatta iki kişi arasından nefis sıyrılan Cassano, aynı güzellikte bir orta çıkardı. Orada hazır bulunan Balotelli de güzel bir kafa vuruşuyla İtalya’yı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra sazı eline alan Mesut Özil, Almanya hücumlarına yön verdi. Ancak Panzerler, Buffon’un kalesini bir türlü geçemedi. 

Ancak dakikalar 36’yı gösterirken sahneye yine ‘Süper Mario’ çıktı. Orta sahadan Montolivo’nun gönderdiği nefis pasta topla buluşan Balotelli, ceza sahasına girmeden inanılmaz vurdu ve topu 2. kez ağlara gönderdi. Almanya’nın kalecisi Neuer ise bu şut karşısında sadece kolunu kımıldatabildi.

Kalan dakikalarda da Buffon kalesinde devleşmesi ve İtalyan savunmasının hatasız oyunu devam edince aradığı golü bir türlü bulamadı. DAkikalar 90+1’i gösterirken Barzagli’nin eline çarpan top Almanya’ya penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Mesut Özil de Buffon’u geçerek farkı bire indirdi.

Kalan az zamanda İtalya kalesine müthiş bir baskı kuran Almanya süre yetmeyince karşılaşma İtalya’nın zaferiyle sonuçlandı.

Yarı finalde Almanya’yı 2-1 mağlup eden İtalya, bu sonuçla finalde İspanya’nın rakibi oldu. Avrupa’nın en büyüğü, 1 Temmuz’da Kiev’de oynanacak olan finalin ardından belli olacak.

ALMANYA-İTALYA

STAT:
National Stadium, Varşova
HAKEM: Stephane Lennoy

ALMANYA: Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger, Mesut, Kroos, Podolski, Gomez
TEKNİK DİREKTÖR: Joachim Löw 

İTALYA: Buffon, Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo, Cassano, Balotelli
TEKNİK DİREKTÖR: Cesare Prandelli 

GOLLER: Dk. 20 ve Dk. 36 Balotelli

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER