29 Mart 2024 Cuma

Galatasaray bizden korksun

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, arkalarında milyonlarca taraftarın olduğunu ve her maça kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Takım olarak hâlâ çok eksik yönlerinin olduğunu belirten Aybaba, “Kampın ilk bölümünde tamamen kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptık. Onu tamamladık ve ikinci bölümde yaptıklarımızın ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış diye bir kritik yapacağız. Çok eksiğimiz var. Genç oyuncuların kaç tanesinin takımda kalabileceğini tespit etmek istedik. Şimdiye kadar taktik çalışma yapmadık. Ülkeye döndükten sonra taktik çalışmaları yapacağız ve eksik olan yönlerimizi kapatacağız.” ifadelerini kullandı.

Transferlerde anlşamaların tamamlandığını belirten Aybaba, “Büyük ihtimalle anlaşmalar sağlandı. Escude gibi tecrübeli isimler seçilir. 6 ay sonra boşa çıkacak bir kaleci bizden yüksek bir fiyat istedi. Bu durum kolay değil. Genellikle stoper ve kalecileri tecrübeli oyunculardan seçiyorlar. Yaşla ilgili bir problem olacağını düşünmüyorum. Kaleci diğer oyunculara da örnek bir isim olmalı.” dedi.

Takım olarak hareket etmezsek çabuk kırılırız

Takım oyununa vurgu yapan deneyimli isim, “Beşiktaş’ın farklı özelliklerle yeniden yapılanması gerek. Takımdaşlık ortaya çıktı. Fernandes birisiyle takışırken bütün takım başına toplandı. Yani onu sahipleniyorlar. Forması için ter döken, birlikte hareket eden takım olgusunu kuramazsak çabuk kırılırız. Kalitesiz bir takım değiliz. Çok kaliteli oyunculara sahibiz. Bu değerlerimizi yukarıya çıkartırsak takım olgusu daha çok gelişir.” sözlerini kullandı.

Her maça kazanmak için çıkacaklarını da belirten Aybaba, “Dünyanın en güzel duygusu kazanmaktır. Yalnız karşılaşacağımız rakiplerin de kimle oynadıklarını düşünmeleri gerek. Biz her maçta kazanmak için oynarız. Büyük bir takımız. Beşiktaş’ta çok büyük bir soru işareti var ‘Acaba ne olacak’ diye. Herkesi yenmek için oynayacağız. Arkamızda milyonlarca taraftar var.” sözlerini sarfetti.

Kalıcı olan bir tek taraftar var

Son olarak 2. haftada oynanılacak Galatasaray maçına da değinen deneyimli teknik adam, “Galatasaray ile ligin ikinci haftasında karşılaşacağız. Biz Beşiktaş’ız. Kimden korkacağım? Futbol bu. Yenmek de var yenilmek de… Rakibin bizi düşünmesi gerek. Kafa karıştıracak bir oyun anlayışı uygulayabiliriz. Gayet akıllı ve mantıklı bir sistemde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yabancı oyuncular hakkında olumsuz hava oluşmuştu. Bizler gelip geçiciyiz. Kalıcı olan bir tek taraftar var.” diye konuştu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER