26 Nisan 2024 Cuma

Son bomba Taiwo

Fatih Terim’in isteğiyle savunmanın solunda Hakan Balta’ya alternatif oluşturmaya çalışan Galatasaray, Milan‘lı Taye Taiwo‘yu istiyor.

İtalyan ekibinde fazla forma şansı bulamadığı için geçen sezon Queens Park Rangers’a kiralanan 28 yaşındaki Nijeryalı sol bekle büyük ölçüde anlaşıldığı iddia ediliyor.

Taiwo ile önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalanabilir.

TAYE İSMAİLA TAİWO KİMDİR?

Taïwo, kariyerine ülkesinin Gabros International FC takımında başladı. Daha sonra Lobi Stars FC’de oynadıktan sonra Bixente Lizarazu’nun Bayern Münih’e 2.kez gitmesiyle sol kanat açığını doldurmak için 11 Ocak 2005’de Olympique Marseille’ya transfer oldu. Marsilya’da ilk lig maçına 12 Mart 2005’te çıkarken, ilk golünü ise 14 Ağustos 2005 tarihinde Olympique Lyon karşısında attı.

2008 yılı başında Britanya’da oynamak istemesi üzerine Celtic FC ve Portsmouth FC’a gideceğine dair spekülasyonlar yapılan Taiwo, uzun şutları, fiziksel gücü ve hızlılığıyla tanınmaktadır. 2011-2012 sezonunda AC Milan’a transfer olan Taiwo devre arasında Premier Lig ekiplerinden QPR’a kiralık olarak verilmiştir.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Taiwo, milli takım formasını ilk kez 2004 yılında giyerken, ilk golünü 23 Ocak 2006’da Gana’ya attı. 2005 FIFA Dünya Gençler Şampiyonası’nda Nijerya kadrosunda yer aldı ve turnuvada Lionel Messi ve John Obi Mikel ardından En İyi Üçüncü Futbolcu olarak gösterildi. 2006 yılında ise Afrika’nın En İyi Genç Futbolcusu ödülünü kazandı.

Taiwo, ayrıca Mısır’da düzenlenen 2006 Afrika Uluslar Kupası ile Gana’da düzenlenen 2008 Afrika Uluslar Kupası’nda da ülkesinin kadrosunda yer aldı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ