16 Nisan 2024 Salı

Konya, Galatasaray’a hafif geldi

Karşılaşmaya Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Dany Nounkeu, Semih Kaya, Çağlar Birinci, Aydın Yılmaz, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Emmanuel Culio, Necati Ateş ve Burak Yılmaz ilk 11 ile başlayan Galatasaray, mücadelenin beşinci dakikasında Burak Yılmaz’ın golüyle 1-0 öne geçti.

Rakip ceza yayına yakın bölgede topla buluşan Hamit Altıntop’un pasıyla topla buluşan Necati Ateş, ceza sahası içinde hareketli olan Burak Yılmaz’ı gördü. Ve 2011-2012 sezonunu 33 golle en skorer oyuncu olarak tamamlayan Burak Yılmaz, Galatasaray forması altında ilk golünü atarak perdeyi açtı.

Galatasaray’ın ikinci golü, 18. dakikada Selçuk İnan ile geldi. Rakip ceza sahasına girmek üzereyken yerde kalan Aydın Yıldız’ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Selçuk İnan, şık bir vuruşla aradaki farkı ikiye çıkaran golü attı. 2011-2012 sezonunda beş frikik golü kaydeden başarılı oyuncu, ilk yarının sonunda bir kez daha gole yaklaşsa da yaptığı vuruş rakip kaleci tarafından önlenince devre 2-0’lık skorla sona erdi.

Galatasaray, karşılaşmasının ikinci yarısına Ufuk Ceylan, Sabri Sarıoğlu, Tomas Ujfalusi, Gökhan Zan, Hakan Balta, Emre Çolak, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Albert Riera, Umut Bulut ve Sercan Yıldırım ile başladı.

Mücadelenin 58. dakikasında Umut Bulut’un attığı gol, skorun 3-0’a gelmesini sağladı. Bu golden kısa bir süre sonra Engin Baytar ile Ceyhun Gülselam yer değiştirdi.

Karşılaşmanın 70. Dakikasında sağ kanattan gelişen hücumda Sabri Sarıoğlu’nun ceza sahasına gönderdiği topun üzerinden atlayan Sercan Yıldırım, Umut Bulut’un arka direkte tek vuruşla gole gitmesine yardımcı oldu. 

Torku Konyaspor, bitime 13 dakika kala Ali’nin golüyle farkı üçe indirdi. Son beş dakikalık bölümde de skor üretmeye devam eden Galatasaray, 86. dakikada Albert Riera’nın verdiği pasın ardından Sercan Yıldırım ile skoru 5-1 yaptı. Sercan, 89’da ise Umut Bulut’a asist yaparak maçın skorunun belirlenmesini sağladı. 6-1

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER