18 Nisan 2024 Perşembe

Aziz Yıldırım’ın ruh hali bozulmuş

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım‘ın Divan Kurulu toplantısında dile getirdiği ‘havuzdan çıkabiliriz‘ restine Gençlerbirliği, Orduspor ve Gaziantepspor yöneticileri de tepki gösterdi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav yaptığı açıklamada, “Aziz Bey eminim bir kızgınlık ve hiddet haliyle bu ifadeleri kullanmıştır. Hiçbir takımın kendi isteği naklen yayın havuzunu terk etmek gibi bir keyfiyeti yoktur. Başkanın bir yıla yakın bir süre cezaevinde kalmış olması elbette çok üzücü bir durum. Bu ruh hali ile bazı açıklamalar yapmış olması havuzun bozulacağı anlamına gelemez. Futbol Federasyonu ve kurulları Fenerbahçe’ye şike yaptığı için herhangi bir ceza vermedi. Sportif anlamda zaten aklandılar. Ben Aziz beyin sakin kafayla daha aklı selim bir değerlendirme yapacağını sanıyorum.”

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen ise bu tehdidin yasal dayanağının bulunmadığını belirtti ve şunları kaydetti, “TFF’nin 5894 sayılı yasası ve bunun 13. maddesi var. Futbol disiplin talimatları var. Her kulüp buna uymak zorunda. Eğer uymazsanız birinci defada 350 lira ceza. İkinci kez tekrarlanırsa 350 bin lira ceza ayrıca iki maç saha kapatma. Üçüncü defa yapılırsa 350 bin lira cezanın yanısıra, -3 puan ceza. Bunu sürdürürseniz en son lisans iptali yani ligden atılmaya kadar gidiyor. Kaldı ki daha iki ay önce Digitürk ile olan sözleşmenin 2 yıl daha uzatılması konusunda Fenerbahçe’nin de TFF’ye verdiği yetki var. Bütün bunlar ortadayken ben havuzdan çıkarım demenin yasal dayanağı yok.”

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl de yaptığı değerlendirmede, “Aziz Bey’e saygı duyuyorum. Kendine göre haklı tarafları var. Sonuçta canı yanmıştır. Bir yıl cezaevinde kaldı. Benim de başıma bir kaza geldi ve 74 gün yattım. Bir saatin bile dört duvar arasında ne anlama geldiğini anlıyorum. Ancak sadece Aziz bey özelinde değil, hiçbir kulübün çekilme şansı yok. Yayıncı kuruluşla yapılan bir anlaşma var. Öncesinde kulüplerin yönetim kurulu kararı ile aldığı ve noter tasdikli TFF’ye verilen yetki var. Ne Fenerbahçe Anadolusuz olur, Ne de Anadolu Fenerbahçesiz. Galatasaray için de geçerli bu.” dedi.

Kaynak: Milliyet

 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER