20 Nisan 2024 Cumartesi

Digiturk’ten Aziz Yıldırım’a cevap

Digiturk’un yaptığı açıklamaya göre;

Son günlerdeki havuz tartışmalarına yönelik TFF’nin 30 Temmuz günü yaptığı açıklamada “Mevzuat gereği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki tüm futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanması, iletilmesi, yayınların düzenlenmesi ve programlanması Türkiye Futbol Federasyonu’nun uhdesindedir.” ifadesine yer verilmiştir.

Aynı açıklamada ayrıca “ Türkiye Futbol Federasyonu, bu yetkisinin yüklediği görevi yerine getirmeyi kararlılıkla sürdürecektir. Yönetimimizin futbola ve merkezi yayın sistemi dahil tüm yasal unsurlarına sonuna kadar sahip çıkacağından kimse şüphe duymamalıdır.” denilmektedir.

5894 sayılı TFF kanunun 13. Maddesine göre kulüplerin yayın hakları; yayınların düzenlenmesi ve pazarlanması ve hatta elde edilen gelirin yetkili organlarca kulüplere dağıtılması TFF’ye aittir. Süper Toto Süper Lig yayın hakları yapılan ihale ile Digiturk’e devredilmiştir.

Türk futbolunun finansmanının en büyük unsuru olan değerli abonelerimize açıklamak isteriz ki; son 11 yıldır olduğu gibi Spor Toto Süper Lig’inde yer alan 18 takımın maçlarının tamamı Lig TV ekranlarından naklen yayınlanmaya devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Digiturk

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER