24 Nisan 2024 Çarşamba

Eskişehir avantajı kaybetti

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Marsilya‘yı konuk eden Eskişehirspor, UEFA sıralamasında 16. sırada yer alan rakibi karşısında geriye düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmayıp beraberliği sağlamasını bildi ve rakibine boyun eğmedi.

Eskişehirspor, yaklaşık 15 bin taraftar desteğini arkasına alarak Marsilya karşısında maça hızlı başladı. Alper Potuk ve yeni transfer Atdhe Nuhiu ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamayan Eskişehirspor, soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da atak başlayan Es-Es, rakip kalede galibiyet golü ararken maçın 49. dakikasında kalesinde beklenmedik bir gol gördü. Mücadelenin bu dakikasında sağ kanattan ani gelişen Marsilya atağında Gignac’ın kaleciden sıyrılıp kaleye doğru bıraktığı topa Servet müdahale edemeyince Marsilya 1-0 öne geçti.

Golden sonra geriye düşmesine oyundan düşmeyen Eskişehirspor aradığı golü maçın 61. dakikasında yeni transferi Nuhiu ile buldu. Karşılaşmanın bu dakikasında Dede’nin ortaladığı topta kafa vuruşu yapan Nihiu golü atarak eşitliği sağladı 1-1.

Beraberlik golünden sonra da oyunun kontrolünü elinde tutan Eskişehirspor, maçın 71. dakikasında Veysel Sarı ile galibiyet golüne çok yaklaştı. Mücadele’nin bu dakikasında Veysel’in sağdan yerden ortaladığı topa hiç bir Eskişehirli oyuncu dokunamadı ve temsilcimiz mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Karşılaşmanın geride kalan zaman diliminde başka gol olmayınca temsilcimiz Eskişehirspor, rakibiyle 1-1 berabere kalarak tur şansını Fransa’ya taşıdı.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Pawell Gil (6), Pioti Sadçzuk (6), Marcin Borkowski (6)
ESKİŞEHİRSPOR: Buffin (6)- Veysel (6)(Dk.80 Mikail), Servet (6), Diego (6), Dede (6)- Erkan (5)(Dk.46 Mehmet 5), Hürriyet (6), Alper (6), Malecki (5)(Dk.68 Burhan 5)- Nuhiu (7), Kamara (6)
MARSİLYA: Mandanda (6)- Nkoulov (5), Amelfitano (6), Morel (6), Fanni (6)- Cheyrou (6), Mbia (6), Kabore (7), Valbuena (7)(Dk.86 Raspentino)- Gignac (6)(Dk.73 Ayew Jordan 3), Ayew Andre (5)
GOLLER:Dk.61 Nuhiu (Eskişehirspor). Dk.49 Gignac (Macrsilya)
SARI KARTLAR: Kamara, Malecki (Eskişehirspor). Cheyrou, Ayew Andre, Kabore, Mbia (Marsilya)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ