26 Nisan 2024 Cuma

Altın Çocuk Servet Tazegül

Milli Tekvandocumuz Servet Tazegül Londra 2012 Olimpiyatlarında Altın madalya kazandı.

Finalde İranlı rakibini mağlup eden 23 yaşındaki Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda bronz madalya kazandıktan sonra 2012 Londra’da altın madalyanın sahibi oldu.

İlk raund 1-1 tamamlayan milli sporcumuz, son raunda 5-3 önde girdi. Son raunda da üstünlüğünü devam ettiren Servet Tazegül, 6-4’lük galibiyet sonucu Avrupa Ve Dünya Şampiyonluğunun ardından Olimpiyat Şampiyonu unvanını elde etti.

ANNEM İÇİN KAZANDIM

Final karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulunan sporcumuz Servet Tazegül, 50 gün önce kaybettiği annesi için kazandığını açıkladı.

FİNALE NASIL YÜKSELDİ?

Excel Arena’da yapılan müsabakalarda, ilk maçında ABD’li Jennings Terrence’yi 8-6, çeyrek finalde Ukraynalı Hryhorii Husarov’u 9-2 yenen dünya ve Avrupa şampiyonu Servet Tazegül, 4 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Stamper ile final bileti için karşılaştı.

Mücadeleye çok iyi başlayan milli sporcu, ilk raundu 5-0 önde kapadı. Tribünleri dolduran seyircilerin evsahibi Stamper’a yoğun desteğine rağmen maçın kontrolünü elden bırakmayan ve ikinci rauntta 1 puan alan Servet, rakibine sadece 2 puan verdi ve son raunda 6-2 önde girdi.

3. raundun hemen başında Stamper, 2 puanlık vuruşla farkı ikiye indirdi. Milli tekvandocu son raundu 4-3 kaybetse de ilk rauntta topladığı puanların avantajıyla maçı 9-6 kazandı ve finale adını yazdırdı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ