26 Nisan 2024 Cuma

Culio Mersin’e gidiyor

Culio‘nun takımdan ayrılması sonrasında, 2010-2011 yılında tarihinin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray‘da, o sezon transfer edilen oyunculardan Yekta Kurtuluş hariç hepsi gönderilmiş olacak.

Geçtiğimiz sezon Orduspor’da kiralık olarak forma giyen ve Süper Final öncesi Karadeniz ekibinin sözleşmesini feshettiği 29 yaşındaki Arjantin’li oyuncu Galatasaray’da yine göze giremedi.

2010-2011 sezonunun ara transfer döneminde Romanya’nın Cluj takımından Galatasaray’a transfer olan Culio, yarım dönem oynadıktan sonra Orduspor’a kiralandı. Karadeniz ekibinde başarılı bir yıl geçirmesine rağmen sezon sonuna doğru kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi feshedilen Culio yeniden Galatasaray’a gelmişti.

2012-2013 sezonu öncesi hazırlık kampında da Fatih Terim tarafından denenen Arjantin’li oyuncu, yine istenilen performansı sahaya yansıtamadı.

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçının kadrosuna da alınmayan ve oynadığı mevkideki alternatif çokluğu nedeniyle satış listesine koyulan Emmanuel Culio’nun yeni durağı Süper Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu.

Transfer hakkında açıklama yapan Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Kahramanlı “Evet, Culio’yu almak istiyoruz, henüz daha kesinleşmiş bir durum yok ama bu akşam ya da yarın sabah transfer sonuçlanır” açıklaması yaptı.

Mersin İdman Yurdu’nun, Culio’nun transferi için Galatasaray Kulübü’ne 800 bin Euro ödeneceği öğrenildi.

BİR TEK YEKTA KALDI

Galatasaray’ın tarihinin en kötü yılını geçirdiği 2010-2011 sezonunda takıma katılan yabancı futbolcuların tamamı, Culio’nun gidişiyle gönderilmiş oldu. Yerli oyunculardan ise yalnızca Yekta Kurtuluş takımda kaldı.

2010-2011 sezonunda alınan yabancı oyuncular: Pino, Misimovic, Cana, Insau (kiralık), Zapata, Culio, Stancu

2010-2011 sezonunda alınan yerli oyuncular: Musa Çağıran, Ali Turan, Serdar Özkan, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, Yekta ve Kazım

YABANCILARIN ZARARI 10 MİLYON EURO

2010-2011 sezonunda transfer edilen yabancı oyuncuların takımdan gönderildiği dönemlerde sarı-kırmızılı takım oldukça zarar etti. Galatasaray, o sezon transfer edilen 7 yabancı oyuncudan sadece bonservis bedeli olarak toplam 10 milyon 50 bin Euro zarar etti.

LORIK CANA: 4,5 milyon Euro’ya Sunderland takımından transfer edildi ve kaleci Muslera’nın transferi için takasta kullanıldı. Ayrıca G.Saray, Uruguaylı file bekçisi için 6 milyon 750 bin euro bonservis ödedi.
INSUA: İngiltere’nin Liverpool takımından kiralandı. Kiralama bedeli olarak da 750 bin Euro ödendi.
MISIMOVIC: Almanya’nın Wolfsburg takımından 7.5 milyon Euro’ya alındı. 2.5 milyon Euroluk ilk taksiti ödendikten sonra oyuncu Rusya’ya transfer oldu.
PINO: 3 milyon Euro’ya Monaco’dan alındı. 100 bin Euro’ya Mersin İdman Yurdu’na satıldı.
CULIO: Dönemin teknik direktörü Hagi’nin ısrarı üzerine Romanya’nın Cluj ekibinden 2 milyon Euro’ya alındı. 800 bin Euro’ya Mersin İY’na satılacak.
ZAPATA: Steaua Bükreş’ten bonservis bedeli olmadan alındı. 2010-2011 sezonu öncesi alacakalrından feragat etmesi karşılığında 200 bin Euro ödendi.
STANCU: 5 milyon Euro’ya Steaua Bükreş’ten alındı. Yeni sezon öncesi 2.5 milyon Euro’ya Orduspor’a satıldı.

BİLGİ: Galatasaray, geçtiğimiz sezon Stancu ve Culio’nun Orduspor’a, Pino’nun da Al Nassr takımına kiralanması sonucu toplam 1 milyon 100 bin Euro gelir sağladı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ