29 Mart 2024 Cuma

Centilmen Fenerbahçe 1 puanı kurtardı

Sezona iyi bir başlangıç yapmak ve Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda oynayacağı Spartak Moskova maçı öncesi moral bulmak isteyen Fenerbahçe, İzmir’de oynanan Elazığ maçında bir hayli zorlanırken, sahadan mutlu ayrılmayı başaramadı.

İzmir Atatürk Stadı’nda sarı lacivertli taraftarların yoğun desteğiyle başlayan mücadelenin ilk önemli fırsatını Kuyt yakaladı ama top Ivesa’dan sekerek kornere gitti. İlk yarının kalan bölümünde organize olmakta zorlanan Fenerbahçe, bir türlü pozisyon bualamadı. Rakibi geride karşılayan Elazığspor da Egemen ve Bekir’i rahatsız etmeyi başaramadı ve devre arasına 0-0 girildi. 

İkinci yarı Elazığ’ı golüyle başladı. 50. dakikada orta sahada kazanılan topta Faubert, Tum’u çöok güzel gördü, ligimizin etkili forvetlerinden biri olan Tum da nefis bir voleyle Mert’i avladı. Golden hemen sonra biu kez duran topta gole yaklaşan Gakgoşlar, farkı ikiye çıkarma fırsatını kullanamadı. 

Oyuna Mehmet Topuz ve Crsitian’ı alan Fenerbahçe, 64. dakikada golü de buldu. Stoch’un ortasında defastan seken topu önünde bulan Kuyt, nefis vurdu ve maça dengeyi getirdi. Golden önce Elazığsporlu bir oyuncunun yerde kalması nedeniyle bordo beyazlılar, uzun süre pozisyona itiraz etti, bu itirazlar sırasında da Sedat Bayrak kırmızı kartla oyun dıişında kaldı. 

kalan bölümde başka gol omadı ve mücadele 1-1 soa erdi. Sarı lacivertliler, Spartak Moskova maçı öncesi kötü bir prova yapmış oldu.

TARTIŞMALI GOL

Fenerbahçe‘nin beraberlik golünden sonra ortalık bir anda karıştı. Gol pozisyonu sırasında, suratına top gelen Elazığsporlu Bülent Ertuğrul yerde kaldı. Ancak hakem, oyunu devam ettirdi. Bu sırada Hollandalı yıldız Kuyt’ın golü geldi. Hakeme itiraz eden Sedat Bayrak, ikinci sarıdan kırmızı kart sonucu Elazığspor’u 10 kişi bıraktı.

BU GOL FENERBAHÇE’YE YAKIŞMADI

Fenerbahçe’li spor yorumcusu Rıdvan Dilmen: “Bu gol Fenerbahçe’ye yakışmadı. Elazığspor’dan özür dilenmeli. Fenerbahçe’nin tarihinden bu golü sildim kendi adıma. Bu gol skandaldır” dedi.

ELAZIĞSPOR: 1 – FENERBAHÇE: 1
Stat:
 İzmir Atatürk
Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ekrem Kan
Elazığspor: Ivesa, Adem, Bilica, Sedat Bayrak, Marvin, Köksal, Sezer Badur, Bülent, Julian Faubert (Dk. 73 Hrjove Spahija), Murat Kayalı (Dk. 76 Gökhan Emreciksin), Herve Tum
Fenerbahçe: Mert, Orhan Şam (Dk. 59 Cristian Baroni), Bekir, Egemen, Caner, Selcuk Şahin (Dk. 75 Milos Krasic), Mehmet Topal (Dk. 59 Mehmet Topuz), Kuyt, Stoch, Alex, Sow
SARI KARTLAR: Dk. 30 Sedat, dk. 42 Bülent, Dk. 51 Bekir, Dk. 63 Sezer, Dk. 64 Murat, Dk. 75 Caner, Dk. 82 Alex
KIRMIZI KART: Dk. 64 Sedat
GOLLER: Dk. 50 Tum, Dk. 64 Kuyt 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER