29 Mart 2024 Cuma

Batalla Timsahı uçurdu

UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında Bursaspor, sahasında Twente‘yi ağırladı.

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Bursaspor; Pinto, Sestak ve Batalla ile girdiği tehlike pozisyonları gole çeviremedi. Mücadelenin hemen başında temsilcimiz adına şanssız bir an yaşandı. Serdar Aziz sakatlanarak 10. dakikada yerini Ömer Erdoğan’a bıraktı. 

Karşılaşmanın gol perdesini Hollanda temsilcisi Twente açtı. 31. dakika Nacer Chadli, ceza sahasında defansın müdahalesine rağmen Carson’ı mağlup etti ve topu filelerle buluşturdu. 0-1

Gole rağmen takımına desteğini daha çok arttıran Yeşil-Beyazlı taraftarlar, 39. dakikada büyük sevinç yaşadı. Sol kanattan Ozan İpek’in ortasında arka direkte takımın 10 numarası Batalla yarım voleyle skoru eşitledi: 1-1.
Mücalenin ilk 45 dakikalık dilimi 1-1’lik sonuçla sona erdi.

İkinci yarıya takımlar aynı kadrolarla çıktı. Maçın hemen başında mutlak gol pozisyonundan yararlanamayan Stanislav Sestak, Batalla’nın pasında 53. dakikada golle buluştu: 2-1.

İkinci maç için avantajını daha çok arttırmak isteyen Bursaspor, girdiğin pozisyonları cömertçe harcadı. Ancak 82. dakikada Ozan-Batalla ikilisi yine sahneye çıktı. Sol kanatta çizgiye inen Ozan İpek, Batalla’nın ön direğe koşunu iyi gördü ve maçtaki 2. asisstini yaptı. Batalla kendisinin 2. takımının 3. golünü atarak skoru 3-1 yaptı.
Bu gol maçın da sonucu belirledi. Yeşil-Beyazlılar, rövanş için büyük avantaj yakaladı.

Hollanda’daki maç, 30 Ağustos Perşembe günü De Grolsch Veste Stadı’nda oynanacak.

Stat: Atatürk
Hakemler: Davit Fernandez Borbalan, Raul Cabanero Martinez, Jorge Canelo Prieto (İspanya)
Bursaspor: Carson, Basser, Serdar (Dk. 9 Ömer), İbrahim, Vederson, Sestak (Dk. 69 Forsell), N’Diaye, Musa, Ozan, Batalla (Dk. 90+1 Ferhat), Pinto
Twente: Nikolay, Bjelland, Schilder, Brama (Dk. 62 Gutierrez), Fer, Tadic, Janssen, Rosales, Franco, Chadli (Dk. 80 Bulykin), Castaignos (Dk. 71 Verhoek)
Goller: Dk. 39 ve 81 Batalla, Dk. 53 Sestak (Bursaspor), Dk. 31 Chadli (Twente)
Sarı kartlar: Dk. 48 İbrahim, Dk. 48 Batalla, Dk. 67 Ömer (Bursaspor), Dk. 44 Far, Dk. 90 Verhoer (Twente)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER