20 Nisan 2024 Cumartesi

Genç Sultanlar Avrupa Şampiyonu

Geçen sene Yıldızlar’da Avrupa ve dünya şampiyonu olan voleybolcularımız, grup maçlarında 3-0 yenildiği Sırbistan’ı yine aynı skorla bu kez yenerek altın madalyayı kazandı.

Genç Sultanlar, final maçında Sırbistan’ı 21-25, 22-25 ve 18-25 ‘lik set skorlarıyla 25 3-0 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Geçtiğimiz sene yıldızlar kategorisinde mücadele eden bu takım, Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu da elde etmişti.

Dün yarı finalde alınan Rusya galibiyetinin de büyük moraliyle maça çıkan Genç Kızlarımız, ilk setin ilk teknik molasına 8-5 önde girdi. İyi oyununu setin ilerleyen bölümlerinde de devam ettiren Türkiye, ikinci teknik molayı 16-13 önde geçti. Setin son bölümünde de çok üstün oynayan ay-yıldızlılar, final maçının ilk setini 25-21 kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete ise Sırbistan daha iyi başladı. Bu sette son bölüme kadar üstün olan Sırplar, milli takımımız karşısında 2 defa, 5 farkı yakaladı. Ancak pes etmeyen Genç Kızlar, setin sonlarında rakibini yakaladı ve öne geçmeyi başardı. Yakaladığı avantajı korumayı başaran Türkiye, bu setten 25-22 galip ayrıldı ve finalde 2-0 öne geçti.

İlk 2 seti kazanan Türkiye, bu moralle 3. sete de iyi başladı. Üst üste bulduğu sayılarla farkı açan Türkiye, bu setteki ikinci teknik molaya tam 7 sayı farkla, 16-9 önde girdi. Setin ilerleyen bölümlerde de çok etkili olan ay-yıldızlılar, finalde 3. seti de 25-18 kazanarak Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı.

ŞAMPİYON KADRO

Geçen yılın Avrupa ve dünya şampiyonu Yıldız Kız Milli Takımı oyuncularından kurulu ve antrenörlüklerini Gökhan Edmen ile Suphi Doğancı’nın yaptığı Genç Kız Milli Takım kadrosunda, Damla Çakıroğlu, Çağla Akın, Kübra Akman, Şeyma Akın, Ceylan Arısan, Ceyda Aktaş, Buket Yılmaz, Aslı Kalaç, Ece Hocaoğlu, Kübra Kegan, Sabriye Gönülkırmaz, Ecem Alıcı, Didem Marangoz ve Dilara Bağcı bulunuyor.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ