29 Mart 2024 Cuma

Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde

UEFA Şampiyonlar Ligi rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe, Spartak Moskova‘yı konuk etti.
Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ilk maçtaki 2-1’lik mağlubiyetin rövanşına çıkan Fenerbahçe, büyük bölümünde oyun üstünlüğünü elinde tuttuğu maçta aradığı golü bir türlü bulamadı ve 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamadı.

Gol bulmak için karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, rakip kalede gol ararken, maçın henüz 6. dakikasında yakalandığı kontra atakta Ari’nin ayağından golü kalesinde gördü. 0-1

Golden sonra toparlanmaya başlayan Sarı-Lacivertliler’de, bu kez Krasic sakatlanınca teknik direktör Aykut Kocaman, 16. dakikada mecburi bir değişiklik yaparak, Sırp oyuncunun yerine Stoch’u oyuna aldı. İlk yarıda hücumda etkili olamayan ve istediği gol pozisyonlarını üretemeyen Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

İkinci devreye iyi başlayan temsilcimiz, bir çok gol pozisyon bulurken kaleci Dikan’ı geçmeyi başaramadı. Aranan gol ise 70. dakikada geldi. 59. dakikada oyuna giren kaptan Alex de Souza’nın kullandığı kornerde Mehmet Topuz kafayla dokundu, altıpas içindeki Moussa Sow topu ağlara gönderdi. 1-1

Bu golün ardından Spartak Moskova iyice geriye yaslanırken 80’de Demy de Zeeuw ikini sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Son 10 dakikada ise Sarı-Lacivertliler’in çabası yetmedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamayan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi‘nde mücadele edecek.

FENERBAHÇE-SPARTAK MOSKOVA1-1

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Felix Brych (Almanya)    

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Egemen, Yobo, Hasan Ali, Mehmet Topuz (Dk. 79), Mehmet Topal, Selçuk (Dk. 59 Alex), Krasic (Dk. 16 Stoch), Kuyt, Sow.
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SPARTAK MOSKOVA: Andrey Dykan, Juan, Suchy, Kombarov (Dk. 66 Bilyaletinov), Makeev, Romulo, De Zeuw, D.Kombarov, McGeady, Ari (Dk. 51 Carioca), Emenike (Dk. 74 Dzyuba)
TEKNİK DİREKTÖR: Unai Emery

GOLLER:
 Dk. 6 Ari, Dk. 69 Sow
SARI KARTLAR: Dk. 15 De Zeuw, Dk. 28 Mehmet Topuz, Dk. 34 Kuyt, Dk. 36 Kombarov, Dk. 85 Egemen, Dk. 85 Dzyuba
KIRMIZI KART: Dk. 80 De Zeuw

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER