25 Nisan 2024 Perşembe

İngiltere fark attı

Moldova 0-5 İngiltere
Goller: Lampard (3′, 29′), Defoe (32′), Milner (74′), Baines (84′)

2014 Dünya Kupası Elemeleri H Grubu maçında İngiltere, deplasmanda Moldova’yı 5-0 yenerek grup maçlarına üç puanla başladı.

Kişinev’deki Zimbru Stadı’nda oynanan maçın büyük bölümünde oyuna hakim olan taraf İngiltere’ydi. Maçın henüz 3. dakikasında gelişen İngiltere atağında Cleverley’nin şutunda top Moldova’dan Bulgaru’nun eline çarptı ve Hollandalı hakem Van Boekel‎ penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Lampard takımını maçta 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. 9. dakikada etkili gelen İngiltere’de Oxlade-Chamberlain’in ortasında Defoe topa vurdu, ancak az farkla auta gitti. Farkı arttırmaya çalışan İngiltere’de 11. dakikada Defoe’nin çektiği şutta kaleci Namasco mutlak golü önledi. 27. dakikada Johnson’ın ırtasında Lampard kafayı iyi vurdu ve kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. 30. dakikada da yine Oxlade Chamberlain’in ortasında Defoe bu kez düzgün vurdu ve kaleci Namasco çaresiz kaldı: 0-3.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren İngiltere dördüncü golü 72. dakikada buldu. Ceza sahası içinde Walcott ve Welbeck ile iyi paslaşan Milner, takımının dördüncü golüne imza attı. Maçın 82. dakikadında kazanılan serbest vuruşta Leighton Baines kaleyi düşündü ve güzel bir gole imza attı. 

Maçın geri kalan bölümünde de başka gol gelmeyince, İngiltere Moldova’yı 5-0 yenmeyi başardı. Salı günü İngiltere’nin Wembley’deki konuğu Ukrayna olacak. Moldova ise Polonya deplasmanına gidecek.

Kaynak: goal.com

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ