16 Nisan 2024 Salı

Cimbom penaltılarla kaybetti

2014 Dünya Kupası elemeleri karşılaşmaları nedeniyle liglere verilen arada Galatasaray, 119. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Genoa ile ”Spagnolo Kupası”nda karşılaştı.

Luigi Ferraris Stadı’nda oynanan karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Andrea De Marco, Maurizio Liberti, Andrea Crispo hakem üçlüsü yönetti.

Galatasaray, oyunun ilk dakikalarından itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi ve ilk yarıda mücadelenin büyük kısmı Genoa yarı sahasında geçti.

Galatasaray, ilk yarıda 6 kez gole yaklaşırken, bunlardan 20. dakikada Sercan, 37. dakikada Amrabat ve 40. dakikada yine Sercan ile kaleciyle karşı karıya kaldığı pozisyonları gole çeviremedi.

Karşılaşmada ilk yarısı golsüz berabere sona erdi.

Müsabakanın 58. dakikasında Melo, topu boş kaleye gönderemedi.

67. dakikada da Ceyhun’un kullandığı serbest atışta kaleci topu son anda auta çeldi.

Maçın normal süresinde iki takım da gol bulamayınca, Spagnolo Kupası’nın kazananı belirlemek için penaltı atışlarına gidildi.
Penaltı atışlarında Genoa’da, Piscitella, Martinez, Kranjic, Simic, Moro,Marchiori, Sampirisi topu ağlarla buluştururken,

Seymour ilk penaltı atışını gol yapamadı.

Galatasaray’da ise Yekta, Amrabat, Melo, Ceyhun, Sercan, Mertan, penaltı atışlarını gol yaparken, Çağlar ve Hüseyin topu ağlarla buluşturamayınca ”Spagnolo Kupası”nı ev sahibi Genoa kazandı.

Genoa: Frey, Sampirisi, Bovo (Dk. 73 Marchiori), Canini (Dk. 88 Simic), Moretti (Dk. 90 Moro), Anselmo (Dk. 80 Krajnc), Tozser (Dk. 23 Seymour), Merkel (Dk. 68 Martinez), Said (Dk. 23 Ferronetti), Jankovic (Dk. 46 Antonelli), Melazzi (Dk. 68 Piscitella)

Galatasaray: Ufuk, Sabri (Dk. 88 Hüseyin), Gökhan, Cris, Çağlar, Engin (Dk.24 Furkan-Dk.69 Mertan), Yekta, Melo, Ambrabat, İsmail (Dk. 46 Ceyhun) ve Sercan’la mücadele etti.

Maçın 24. dakikasında Galatasaray’da ayağına darbe alan Engin, oyuna devam edemedi ve yerini Furkan’a bıraktı. 

Galatasaray’ın, Fransa’nın Olympique Lyon takımından transfer ettiği Brezilyalı savunma oyuncusu Cristiano Marques Gomes ”Cris” de bu maçta ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER